Vyberte stránku

I když musel domácí trenér Novák při vybírání sestavy hodně improvizovat, hrál se ve Vavřinci za krásného počasí celkem pohledný fotbal.

Domácím chyběli útočníci Rek i Přikryl a tak trenér Novák stvořil zcela novou útočnou dvojici. Do zálohy se stáhl Dominik Zmeko a na hrot se postavil Tomáš Michlíček a Michael Kočí. Právě prvně jmenovaný otevřel v 11. minutě skóre zápasu, když dostal na levou stranu pas za obranu, míč si posunul a jeho tvrdou střelu tečoval hostující obránce do protipohybu brankáře – 1:0.

Hra byla pohledná, s územní převahou Vavřince. Hosté ale podnikali nebezpečné protiútoky. V jednom takovém si hostující útočník Chloupek naběhl v 17. minutě za obranu, ale při pokusu obstřelit gólmana trefil pouze tyč. Míč se k němu odrazil zpět, ale opakovanou střelu chytil tygřím skokem gólman Tomáš Musil.

Další varování přišlo po půlhodince hry, když po naší levé straně opět unikl hostující Chloupek. Jeho tvrdou střelu ke vzdálenější tyči vytáhl Musil s velkou námahou na rohový kop. O chvíli později Svitávka dokonce vyrovnala, jenže hostující hráč byl v předbrankovém prostoru v postavení mimo hru a tak gól nemohl býti uznán.

Pak ale přišly silné chvíle našich ofenzivních hráčů. Nejprve Jiří Fabiánek nohejbalovým obloučkem z dobrých dvaceti metrů překvapil úplně všechny a nejvíce pak gólmana Stloukala, který plachtící míč padající pod břevno nezachytil – 2:0. Jen dvě minutky poté obětavě tečoval Michlíčkovu střelu Michael Kočí a bylo 3:0. Hlasatel sotva stihl vyhlásit Kočího branku a už přispěchal s další bombou Michlíček – 4:0.

Nutno poznamenat, že první půle zastihla Tomáše Michlíčka a Michaela Kočího v parádní formě. Oba dva se na hrotu dobře doplňovali. Kočí hýřil pohybem, Michlíček byl neústupný v osobních soubojích i rychlý v nábězích za obranu. Ostatní hráči jim zdatně sekundovali a tak se bylo v první půli opravdu na co dívat.

I když trenér Novák o přestávce nestřídal, přišel na hřiště po změně stran zcela jiný Vavřinec. Hosté byli u všech míčů dříve, vyhrávali osobní souboje, lépe se pohybovali, byli přesní v přihrávkách, vtipně kombinovali. Velmi dobrým výkonem zaujal zejména Kubín a Bednář. V 56. minutě se před gólmana Musila dostal střídající Matuška, jeho oblouček směřující do branky vykopl Roman Přikryl.

V 60 minutě už hosté skórovali, když sudí Fadrný posoudil zákrok Radima Manouška jako nedovolený a kopal se pokutový kop. Manoušek nebyl s verdiktem sudího spokojen a tak kopl míč za plot, za což si vysloužil žlutou kartu. Penaltu sice gólman Musil vyrazil, ale exekutor Dvořáček byl u míče první a napodruhé poslal míč do sítě – 4:1. Trenér Novák zareagoval na nepříznivou situaci opakovaným střídáním. Do hry se mimo jiné dostal i dlouhodobě marodící Vít Kovařík. Střídání naši hru oživila a přinesla i gólový efekt, když se prosadil zkušený Tomáš Vrana – 5:1.

Na konečných 5:2 upravil hostující Tomáš Prudký, když proměnil samostatný únik po krásné přihrávce za obranu.

Statistika

Vavřinec – Svitávka 5:2 (4:0); Góly: Góly: 12. Michlíček, 37. Fabiánek, 39. Kočí M., 40. Michlíček, 79. Vrana; ŽK: Manoušek, Zmeko; Rozhodčí: Fadrný J., Cápal, Musil L.; Návštěva: 40 diváků

Sestava: Musil – Manoušek, Rybář, Přikryl Roman (c), Nečas – Kadlec (63. Kakáč T.), Kočí R., Zmeko D., Fabiánek (63. Trtílek) – Michlíček (56. Vrana), Kočí M. (69. Kovařík)

Trenér: Novák