Vyberte stránku

S devíti body jsme nastupovali v roli papírového favorita proti posledním Vilémovicím, které dosud uhráli jedinou remízu. Přesto jsme soupeře, proti kterému se nám hraje tradičně špatně nechtěli podcenit. Nicméně úvod zápasu byl z naší strany velmi špatný. Kazili jsme i jednoduché přihrávky a nedařilose nám plynule přejít na soupeřovu polovinu. Nevýraznou hru změnil až nečekaný gól hostí. To ze skrumáže na levé straně hřiště vyletěla tvrdá přihrávka na roh malého vápna, kde míč na první tyč tečoval špatně pokrytý útočník Vilémovic – 0:1.

Po obdržené brance se naše hra o poznání zlepšila, a přišlo i několik slibných akcí, které se však nedařilo dotáhnout k zakončení a když už jsme zakončili, tak nedůrazně. Velkou radost na straně Vavřineckých tak přinesl až drzý průnik Přikryla po pravé straně šestnáctky hostí, jeho zpětná přihrávka a přesné zakončení Dvořáčka 1:1. Hosté se viditelně zaměřovali na bránění a dařilo se jim také vyvarovat se faulů v blízkosti velkého vápna, které se nám vcelku daří trestat. Naše dlouhé centry hlavou pohodlně odvraceli urostlí zadáci Vilémovic a ani hra po zemi se nám nedařila jako v předešlých zápasech.

Herně se příliš nedařilo našim krajním záložníkům a ani Hebelka v útoku neměl svůj den. Právě Hebelka nevyužil velkou příležitost, když tváří v tvář brankáři Vilémovic nedokázal včas vystřelil a obrana stačila jeho váhání využít. Střelecky se nedařilo ani R. Moravcovi, který šikovnou tečí poslal míč jen do boční sítě. Vilémovice po oba poločasy nejvíc hrozily ze standardních situací, které tradičně zahrával Zátik avšak tentokrát zcela bez efektu. Herně jsme byli lepší a i přes občas váznoucí kombinaci jsme se tlačili do útoku. Do velkých příležitostí jsme se však také nedostávali. Hezký moment divákům připravil Hebelka, který se dokázal prokličkovat mezi šesticí hostujících hráčů, jeho zakončení ale obrana dokázala zblokovat.

S ukazatelem skóre pohnul až vavřinecký střelec Dvořáček, který z hranice velkého vápna zakončil nenápadnou situaci přesně k tyči. Hosté pak vsadili vše na rychle rozehrávané dlouhé míče avšak domácí obrana je likvidovala a soupeře do šance již nepustila. Výhra to tedy byla vydřená, nicméně zasloužená a Vavřinec se díky ní propracoval do čela tabulky.

VAVŘINEC – VILÉMOVICE 2:1

Branky domácích: Dvořáček 2

T. Musil – Konečný – Slouka, A. Moravec, Novotný – Přikryl, R. Moravec, Šindelka, Nečas – Hebelka, Dvořáček

Střídající: Zmeko, Hrazdíra, A. Musil