Vyberte stránku

Na poměrně dobrém povrchu vavřineckého hřiště chtěli naši dorostenci \“shrábnout\“ všechny 3 body. Na počátku zápasu jsme opět jako v předešlých utkáních nezačali moc dobře a soupeř si s námi dělal takřka co chtěl. Na naši hru se nedalo dívat. Nemohli jsme si ani pořádně nahrát na nohu a vůbec založit akci, která by ohrozila hostujícího brankáře. To soupeř si dával rychlé balony do nohy i do běhu a přehrával nás na všech postech. Byli to právě oni, kdo si vytvořili první náznak střely, ale tu domácí obrana zablokovala. Z druhé šance na gól se hosté ještě neradovali, ale Suchomelovu branku už ohrozili. S tou si Vojta ještě poradil, ale po další střele se měnilo skóre. To se v 15. minutě dostal odražený balon k hostujícímu hráči, který se štěstím střelou k pravému hornímu rohu dostal míč za brankářova záda – 0:1.

Naše hra se ani po tomto gólu nezlepšila, a tak si kořenečtí hráči dál vytvářeli šance. Dostali se i k několika rohovým kopům, které však domácí hráči dostávali pryč od naší svatyně. Ve 20. minutě se skóre měnilo podruhé, to přesnou střelou k tyči zvyšoval hostující hráč na 2:0 z pohledu Kořence.

Ve 31. minutě přišel další roh hostů, po němž Vágner poslal míč na půlící čáru přímo k Březinovi, který přistrčil míč rozeběhnutému Kocourkovi, jenž pod padajícím brankářem snižoval – 1:2.

Se skrumáží před hostující brankou si ve 34. minutě nejlépe poradil opět Honza Kocourek, který prošel přes 2 kořenecké hráče a střelou k tyči skóroval podruhé – 2:2. To už se naše hra zlepšila a do konce první půle jsme se dostali do vedení, když Březina ve 38. minutě proběhnul kolem brankáře a takřka z brankové čáry strhnul vedení na naši stranu.

Do druhé půle jsme vstoupili s myšlenkou udržet vedení a 3 body nechat doma. Po silné domluvě v kabině jsme druhé dějství začali o poznání lépe než to první. Byli jsme to právě my, kdo si vytvořil první šanci, ale ta se neujala. Hrotili jsme z rychlých protiútoků vedené po obou stranách. Opět po skvělé spolupráci trojice Kocourka, Cupáka a Zemacha, který dával skvělé míče i na druhou stranu \“Antuku\“ Nečasovi později také Michalovi Kočímu. V obraně si šéfoval s chutí hrající Pavel Nečas.

Hru jsme vyrovnali a v mnoha chvílích jsme soupeře převyšovali. V 65. minutě jsme přidali další přesný zásah, to se po Michlíčkově standartní situaci nejlépe zorientoval Lukáš Březina střelou k pravé tyči přidal čtvrtý gól domácích. Po tomto okamžiku už jsme soupeře nepustili skoro k ničemu, vyvýšit lze snad jen nebezpečnou střelu hostů, se kterou si Suchomel skvělým zákrokem poradil. Vojta chytal opravdu dobře, do konce střetnutí si musel poradit ještě se dvěmi poměrně nepříjemnými střelami a také díky jemu jsme udrželi dvoubrankové vedení až do samého závěru utkání.

Byly to první body našich dorostenců v jarní části soutěže, tím víc hřeje to, že je Vavřinečtí získali na vlastním hřišti.

Souvislosti

Statistika

Vavřinec – Kořenec 4:2 (3:2); 31. Kocourek (Březina), 34. Kocourek (Březina), 38. Březina (Cupák), 69. Březina (Kozák)

Suchomel – Vágner – Cupák, Nečas P., Michlíček – Fabiánek – Kocourek, Zemach, Kočí (67. Kozák), Nečas A. – Březina (85. Ševčík)