Vyberte stránku

Krásné počasí, početná divácká kulisa a hřiště jako z betonu přivítalo hostující Ráječkovskou „B“enfiku. Soupeř sice přijel s posilami z „A“ týmu Sehnalem a Španělem, ale v brance musel nastoupit (obvyklý stoper) Liška. Začátek utkání byl zcela v naší režii a hostům chvíli trvalo, než si přivykli na nezvyklý povrch. Toho jsme dokázali využít a brzy jsme šli do vedení, když zakončoval Klimeš.

Po dlouhém výkopu brankáře a zaváhání obránců si Miloš Dvořáček dobře pokryl skákající míč, doprovodil jej až do velkého vápna, kde přesně zakončil a bylo to 2:0. Po Dvořáčkově přihrávce do vápna, kterou obránce srazil rukou, proměnil penaltu bezpečně Klimeš. Po těchto gólových akcích jsme však polevili a hrát začali hosté. Zejména Španěl ve středu zálohy a Sehnal na hrotu se činili. První střela prvně jmenovaného ještě po zásahu brankáře skončila nad, ale druhá již skončila v síti.

Do poločasu ještě hosté snížili na rozdíl jediné branky a do kabin se tak šlo za stavu 3:2, na kterém nic nezměnily ani zblokované pokusy obou Šindelků a dalekonosná rána Burgeta. Ve druhé půli míč létal vzduchem až příliš často a pohledných akcí znatelně ubylo. Po přistrčení Novotného v pokutovém území se kopala druhá penalta, kterou s překvapivou jistotou proměnil Dvořáček.

Klidný stav a dvougólové vedení jsme ztratili hned vzápětí po rychlém brejku a zakončení z pravé strany. To už hosté hráli oslabeni o dva hráče, kteří byli vyloučeni za zbytečné řečnění směrem k rozhodčímu s peprnými slůvky. Po výborném úvodu jsme tedy zbytečně hazardovali se štěstěnou, ale utkání jsme nakonec dotáhli do vítězného konce.

Vavřinec – Ráječko B 4:3; Dvořáček 2, Klimeš 2

Musil T. – Burget – Zmeko, Konečný, Moravec – Nečas, Šindelka Re., Šindelka Ro., Klimeš, Novotný – Dvořáček

Střídající: Přikryl, Musil A., Fabiánek,

Nenastoupili: Kakáč, Horský