Vyberte stránku

Nově složený tým přípravky sehrál první mistrovský zápas na půdě Rudice. Na tradičně podmáčeném terénu byli domácí po celý zápas lepším týmem a během první půle to dokázali vyjádřit dvěma brankami po akcích ze strany a nastřeleným břevnem. Přes vytrvalou územní převahu se však domácí nedostávali příliš ke střelbě a to zejména vinou vlastní nepřesnosti. Naše hra se omezila na náznaky šancí, protože vůbec nefungovala spolupráce a kazili jsme velké množství přihrávek.

V druhé půli jsme se už několikrát dostali do šance i my, ale soupeř byl i nadále lepší. Nejprve zvýšila Rudice své vedení, když jsme ani ve třech neuhlídali jediného útočníka. Hned o chvilku později vykřesal jiskřičku Kryštof Blažek, když po dlouhém výkopu Dušana Čejky utekl obráncům a zakončil přesně ke vzdálenější tyči. Očekávaná spolupráce středových hráčů s Lukášem Vybíhalem nefungovala a ani Ondra Moravec se bez pomoci spoluhráčů nedokázal prosadit technicky. Proto byly jedinou naší šancí na úspěch rohové kopy a úniky Kryštofa Blažka.

Rudice dál zlobila. Bomba z dálky orazítkovala břevno a samostatný únik útočník nezakončil dobře. Ujala se až dělovka ze skrumáže před brankou, která zaplula k naší tyči – 4:1. Pak jsme ale zabrali a vytvořili si dvě brejkové příležitosti. Jako přes kopírák proměnil Kryštof tu první z pravé strany střelou ke vzdálenější tyči a bylo to 4:2, když zbývalo 5 minut do konce. Byla to ukázková akce \“já na bráchu\“ – skvělou přihrávku za obranu totiž vyslal Matěj Blažek. Hned o chvilku později se Kryštof řítil opět na brankáře, ale obránci jej tentokrát dostihli a zneškodnili. V samém závěru jsme ještě neuhlídali akci po straně a po centru jsme inkasovali na konečných a zasloužených 5:2 pro domácí.

Rudice – Vavřinec 5:2 (2:0); Kryštof Blažek 2

Čejka – Novohradský, Moravec, Meluzín – Hruška, Blažek K., Vybíhal – Blažek M.

Střídající: Ševčík, Adam, Buchvaldek, Nečas