Vyberte stránku

Krásné fotbalové odpoledne v ryze fotbalovém areálu ve Skalici vidělo další z nepřesvědčivých venkovních výkonů vavřineckých fotbalistů. Tentokrát šance na výhru sice byly, ale stejně tak i domácí nevyužili několik příležitostí. Poučena podzimním debaklem ve Vavřinci, vyrukovala Skalice s obranným blokem před vlastní šestnáctkou a čekala, co na ni vymyslíme. Hned v první minutě jsme šikovně zakombinovali na pravém křídle a po centru před branku se zrodila první dobrá, leč Radimem Přikrylem neproměněná, příležitost. Dál jsme se snažili přesnou rozehrávkou zdolat urputně bránícího soupeře, ale snaha se v realitu přeměnit spíše nedařila.

Postupem času domácí zjišťovali, že toho zřejmě moc nevymyslíme a jejich brejky byly čím dál nebezpečnější. Střelu po zemi na vzdálenější tyč vyškrábl konečky prstů Musil, střely z dálky bezpečně pochytal. Závary po centrech někdy i se štěstím odvrátila obrana. Po chybě jednoho z obránců se útočník Skalice dostal ke střele z vápna, kterou Musil ještě vyrazil, ale na dorážku osamoceného hráče v červeném dresu už nestačil – 1:0. Naši největší šanci vzápětí zazdil Radim Přikryl, když postupoval sám na brankáře, ale jeho přízemní střelu brankář vyrazil.

Urputnost domácích se dá dokumentovat faulem na Nečase, který s míčem protančil přes tři protihráče a půl hřiště a pak jej kriminálním skluzem na paty bez možnosti hrát míč sestřelil jeden z místních rudookých fotbalistů. Sudí to jako jeden z mála přihlížejících viděl jen žlutě. Podobného zákroku za hranicí se dočkal i Kovařík, který měl štěstí, že trefená noha nestála pevně na zemi, jinak by ji totiž měl vejpůl. Naše nejkrásnější akce se zrodila po útočném výletu Moravce a přistrčení do ulice na střídajícího Fabiánka, který míč levačkou napálil do břevna, míč se odrazil od země zpět do břevna a ven. Podle názoru mnohých jasný gól, podle sudího ne.

V druhé půli se nám opět podařil nástup a hned po pár sekundách se do vápna po spolupráci s Romanem Přikrylem dostal Klimeš. V nadějné pozici však pravou chvíli prováhal a následnou střelu zblokovala obrana. Bruno měl později ještě jednu dobrou šanci, ale netrefil míč podle svých představ. Mimo tyče skončila i hlavička Romana Přikryla. Domácí pak zakončili jeden z útoků ze strany střelou k tyči, se kterou si poradil brankář. Osudným se nám stal jeden z mnoha nákopů Skalice. Míč propadl do vápna a skákavou nabídku poslal útočník lehkým lobem přes brankáře. Nám se pak podařilo snížit po kolmici za obranu, kdy domácí reklamovali ofsajd jednoho z našich hráčů tak vehementně, že nezachytili úprk Nečase z druhé vlny, který si vzal míč, prohodil golmana a střelou do prázdné branky oživil naše naděje na zvrat.

Nervy začaly pochodovat a ke slovu přišlo oplácení zákroků domácích pořízků. Komicky vyzněly stížnosti na brutalitu od domácího 130kilového křídelníka, který měl v utkání 5 kontaktů s míčem a 15 faulů. Na červenou kartu v závěru přece jen došlo a paradoxně ji obdržel náš hráč. Stoper Sígl byl o zlomek vteřiny později v souboji, skopl se s útočníkem a dle sudího tím zmařil vyloženou šanci. Pak jsme se i v deseti nadechli k náporu, drželi míč a snažili se bušit do zavřené obrany, ale k vyloženým šancím to nevedlo. Závěr zápasu už domácí bezpečně proleželi na krásném přírodním pažitu a mohou tak slavit 3 body do tabulky.

Skalice n. S. – Vavřinec 2:1 (1:0)

Musil – Moravec (Kočí), Burget (Michlíček), Pokoj, Rybář – Kovařík, Klimeš, Nečas, Sígl – Přikryl Ra. (Fabiánek), Přikryl Ro.

Nenastoupil: Beneš, Vybíhal, Kakáč, Rybář Michal