Vyberte stránku

Rok 2023 byl pro TJ Vavřinec plný změn, které se nám podařilo vyřešit a ustát. Zakončili jsme jej tradičně silvestrovským fotbálkem, který byl opět příjemným svátečním
setkáním.


V lednu proběhla volební valná hromada, na které jsme zhodnotili naši činnost a sportovní výsledky fotbalových týmů. TJ Vavřinec je stále zdravým a dobře fungujícím klubem. Výbor pokračuje v podobném složení jako v minulém období. Lukáš Březina odstoupil z výboru už dříve a v novém období nás již nechtěl doprovázet ani Libor Novák. Oběma děkuji za odvedenou práci ve výboru a doufám, že se od fotbalu příliš nevzdálí.

Složení výboru pro další 4leté období je tedy následující: Aleš Blézl, Tomáš Kakáč,
Ondřej Kunc, Jiří Fabiánek, Radim Manoušek, Tomáš Musil, Radim Přikryl, Michal Rybář a Jiří Vybíhal. Po ukončení výroční schůze nám pan Jan Kakáč promítl několik snímků z historie obce. Byla to velmi příjemná tečka, za kterou děkuji. Doufám, že ji příští rok zopakujeme.

Na první schůzi výkonného výboru bylo ve funkcích potvrzeno stávající vedení klubu ve složení: PředsedaTomáš Musil, sekretář – Jiří Vybíhal, pokladník – Jiří Fabiánek. Dále jsme naplánovali jarní brigádu a akci pod plechem na Zelený čtvrtek. Na brigádě jsme za pěkného počasí stihli v 17 lidech uklidit areál a připravit jej na sezónu fotbalovou i společenskou. Tu společenskou jsme hned zahájili a na Zelený čtvrtek si početná sešlost pod plechem v příjemné atmosféře vychutnávala zelené pivo.

Vzhledem k brzkému začátku soutěže zahájili muži přípravu už koncem ledna. Přivítali jsme staronového trenéra A-týmu, kterým se stal Radim Manoušek. Jeho asistentem je Libor Novák. Příprava probíhala na antuce ve Vavřinci, víceúčelovém hřišti ve Veselici a také na „umělce“ v Blansku. Tréninková morálka se oproti podzimu zlepšila, ale i přes trenérovu snahu má do té ideální stále daleko. Před sezónou jsme absolvovali přátelský zápas s Jedovnicemi. Proti silnému soupeři jsme nevyužili řadu šancí a víc než prohra nás mrzela zranění hráčů, která naštěstí nebyla vážná.

V prvním mistrovském zápase na půdě vedoucího týmu soutěže jsme předvedli dobrý úvod. Nevyužili jsme svoje šance a Vranová pak trestala naše chyby a zvítězila. V dalších zápasech jsme ale výsledkově přesvědčili, když jsme rozstříleli Voděrady i Lažánky. Jako první v této sezóně jsme v oslabené sestavě dokázali vyloupit Vísky, kde mimochodem mají patrně nejhorší hřiště na okrese.

Jedinou zimní posilou je Ondřej Blažek, který k nám přišel z Doubravice. Po zápase ve Vískách se bohužel přesunul na již tak početnou marodku. Absencí máme bohužel vždy mnoho, ale přesto se trenérům vždy daří zajistit dostatek hráčů. Sezóna bude ještě dlouhá…

Žáci se po loňském odchodu 2 opor do Blanska vyrovnávali s dalším oslabením. Pepa Závodník také přestoupil o 2 soutěže výš a v základní sestavě Blanska bojuje o záchranu v krajském přeboru. Pro trenéry Michala Skotáka a Radima Manouška je to těžká situace, ale všichni 3 hráči byli v okresní soutěži nadstandardní a je správné ty nejlepší posouvat k větším výzvám. Pepovi přejeme mnoho sportovních úspěchů. Trenérům se nakonec podařilo získat do týmu výraznou posilu, kterou je Lukáš Suchý ze Sloupu.

Přípravu žáci absolvovali v tělocvičně ve Sloupě, na antuce a ve Veselici. V prvním jarním zápase zdolali po dobrém výkonu Bukovinku v poměru 5:2 a vyhlížejí zápasy proti nejsilnějším týmům soutěže.

Přípravka poprvé absolvovala pod vedením Jirky Vybíhala a Tomáše Musila pravou zimní přípravu. Dlouhou a velmi intenzivní. Tréninky v hale ZŠ Sloup doplnila za příznivého počasí o tréninky ve Veselici a podívali se i na umělou trávu do Blanska. Zúčastnili se mnoha turnajů, miniturnajů a přátelských halových utkání. Během jara by se to na velkém hřišti mělo projevit na individuálních dovednostech hráčů. Zejména těch, kteří s námi trénují krátce.

Velmi radostnou a vítanou novinou je pro naši sportovní komunitu zahájení rekonstrukce víceúčelového hřiště ve Vavřinci. Větší a menší antukový kurt jsme si před cca 18 lety svépomocí spojili v jedno hřiště a vybavili tak, aby na něm zejména v zimě bylo možné trénovat. Nyní se díky podpoře obce Vavřinec dočkáme výrazného zkvalitnění zázemí a věřím, že hřiště krom fotbalistů využijí i tenisté, milovníci nohejbalu a děti. Ve spolupráci s obcí řešíme i s tím spojenou otázku zázemí. V létě by mělo být hotovo.


Přeji všem čtenářům krásné jarní dny.