Vyberte stránku

Ten z fanoušků, kdo před zápasem očekával tuhý boj o ligové body, se nemýlil. Ostrov má totiž i bez Grosse a Kubice stále svou kvalitu a zvláště na vlastním hřišti se cítí jako ryba ve vodě. Domácí si totiž na vlnitém, hrbolatém terénu a hřišti menších rozměrů než je to vavřinecké, nedělají žádné starosti s kombinací. Obránci posílají míče z první dopředu, pokud možno rovnou do útoku.

Ostrov od začátku ukazoval kdo je tady doma. Ostrovští hráči šlapali, hráli jednoduše, stříleli. Snaha vavřineckých o rozehrávku, kombinaci a měnění těžiště hry byla spíše snahou. Když už se obránci uvolnili, nebylo komu přihrát, Ostrov se ve středu pole lépe pohyboval.

Pokud se však Vavřinec do útoku dostal, byl nebezpečný. Po úvodním náporu domácích tak přišla situace, kdy domácí hráč zahrál rukou ve velkém čtverci a kopala se penalta, kterou Klimeš proměnil – 0:1. Domácí se na rozhodčího hodně zlobili, ale nenadělali nic. O chvíli později se asi měla kopat další penalta, neboť útočník Přikryl byl zastaven za cenu faulu, ale rozhodčí už další penaltu neodpískal.

Jestliže bychom mohli říci, že úvod zápasu patřil domácím a později byl lepší Vavřinec, podobné to bylo i ve druhé půli. Vavřinec několikrát hasil na poslední chvíli šance domácích. Musilovo konto ale zůstalo neposkvrněno. Vavřinec měl také šance, ale koncovka byla podobné té ostrovské. Až pět minut před koncem vysvobodil všechny nervózní fanoušky Roman Přikryl – 0:2.

Statistika

Ostrov – Vavřinec 0:2 (0:1); Góly: 10. Klimeš (pen.), 84. Přikryl Roman

Sestava: Musil – Rybář, Pokoj, Burget, Moravec – Nečas, Přikryl Ro., Fabiánek, Novák (85. Vybíhal) – Přikryl Ra. (80. Michlíček), Klimeš