Vyberte stránku
\"TJ

S několika změnami v sestavě, ale hlavně konečně s chutí a bojovností nastoupili vavřinečtí hráči na půdě zachraňujících se Kotvrdovic. Od úvodního hvizdu bylo každému fanouškovi patrné, že tentokrát už zelenobílí prohrát nechtějí. Nic jim nevadilo, že netradičně oblékli blankytně modré dresy s dlouhým rukávem. Novou alternativní sadu dresů tak pokřtili vítězstvím.

Vavřinec byl od úvodního hvizdu lepší. Držel míč na svých kopačkách, přihrávky nacházely své adresáty a i útočníci se často potkávali s míčem, což se v minulých zápasech říci nedalo. Míče chodily jak přes pravou stranu kde působil Kočí s Nečasem, tak přes Kovaříka na straně levé. Ve středu kombinoval Sígl a Fabiánkem. Kdo se mě ale líbil asi nejvíc, byl Roman Přikryl. Jeho výkon byl sebevědomý a defenzivě bezchybný.

Výsledkem bylo hned několik šancí, přičemž ta třetí skončila gólem. Martin Sígl našel Radima Přikryla a ten protrhl jarní střelecké trápení – 0:1. Vedení přineslo na kopačky vavřineckých fotbalistů klid, který s postupem času narůstal až zbytečně moc a tak se chopili své šance domácí. Slabší čtvrthodinku hostí v závěru poločasu tak využili ke vstřelení gólu do šatny. Míč se po chybě ve středu pole dostal k volnému útočníkovi, který nadvakrát Musila překonal – 1:1.

Po změně stran se převaha vrátila na kopačky hostí. Vavřinec hrál konečně tak jak sme bývali zvyklí, ale gól stále nepřicházel. Vysvobození obstaral Anty Nečas, kterého krásně našel Víťa Kovařík – 1:2. Domácí začali v obraně více riskovat a to se jim vymstilo. Sígl opět vyslal do brejku Přikryla, toho ale zastavil domácí stoper nedovoleně a zcela zaslouženě šel pod sprchy.

V závěru oživili hru zkušení Libor Novák s Jirkou Vybíhalem, přičemž prvně jmenovaný poslal parádní rohový kop na druhou tyč a hlavu Tondy Nečase – 1:3.

Dovedete si představit lepší pozvánku na derby se Sloupem? Já asi ne.

Statistika

Kotvrdovice – Vavřinec 1:3 (1:1); Góly: 13. Přikryl Radim (Sígl), 67. Nečas (Kovařík), 84. Nečas (Novák)

Sestava: Musil – Kočí, Burget, Přikryl Radim, Moravec – Nečas, Fabiánek Jan, Sígl, Kovařík (87. Vybíhal) – Přikryl Radim (82. Novák), Klimeš