Vyberte stránku
Radim Přikryl v akci

Radim Přikryl v akci

S napětím očekávaný zápas s Rudicí se postupně změnil ve velkolepou kanonádu a skončil zřejmě rekordní výhrou Vavřince v Okresním přeboru.

Do zápasu jsme nastoupili bez obvyklých marodů a navíc bez nemocného Michlíčka. Sestavu jsme uzpůsobili tak, aby se nám dařilo eliminovat nebezpečného Šenka, který obvykle nastupuje na pravé straně záložní řady Rudice. Hosté ale sáhli ke změně a Šenk nastoupil ve středu obranné čtveřice. Jejich útočná síla nebyla pak tak velká a v obraně jim to příliš nepomohlo.

Naši hráči začali aktivně a hned po několika minutách zahrával Rychnovský rohový kop. Ten se mu příliš nepovedl, ale obránci odvrátili míč pouze k jeho nohám. Lukáš tedy svůj pokus zopakoval a bezchybně našel hlavu Tondy Nečase – 1:0.

Jen o několik minut později poslal nehlídaný Rychnovský do úniku Radima Přikryla a ten se v samostatném úniku nemýlil – 2:0. Naši hráči byli lepší v pohybu, vyhrávali osobní souboje, přesně kombinovali. Hosté nebyli schopní najít jakoukoliv účinnou protizbraň. Do přestávky ještě jednou unikl Radim Přikryl a zvýšil na 3:0.

Chvíli po přestávce dokončil Radim Přikryl svůj čistý hattrick když zvýšil na 4:0. O několik minut později se ve výborné pozici snažil nesobecky přihrávat spoluhráči, ale přihrávku pokazil. V dalších šancích vzal proto odpovědnost na sebe a přidal svůj čtvrtý, pátý a pak i šestý gól v zápase. Pak se po samostatné akci zapsal do listiny střelů i Vít Kovařík a tepreve za stavu 8:0 se prosadili i hosté, to skóroval Jan Matuška starší. Ten byl společně s Pernicem nejlepším hráčem hostí, byť inkoust na jejich rodném listu už povážlivě bledne.

Všichni naši hráči předvedli perfektní výkon a jestli opravdu musím někoho vyzvednout, pak by to mohl být Jan Fabiánek a Roman Přikryl. Oba předvedli nejlepší výkon sezóny. O Radimovi je pak darmo mluvit. Pro něj to byl asi životní zápas.

Statistika

Vavřinec – Rudice 8:1 (3:0); Góly: Přikryl Radim 6x, Nečas, Kovařík; Rozhodčí: Šebela, Tejkal, Kočí; Návštěva: 50 diváků.

Sestava: Musil – Fabiánek Jiří, Randula (70. Burget), Přikryl Roman (c), Rybář J. (20. Hudec) – Kovařík, Fabiánek, Novák, Nečas – Rychnovský, Přikryl Radim

Souvislosti