Vyberte stránku

kotvrdovice-14-1Z Rudice jsme naposledy dovezli jeden bod před čtyřmi lety a popravdě se nepamatuji na  další jiný bodový zisk ať už předtím nebo potom. No a tentokrát to skončilo zase jako v Rudici obvykle, domácí bodovali naplno.

Přitom si dovoluji tvrdit, že náš výkon nebyl herně vůbec špatný. Dokonce zcela určitě nejlepší podzimní. Naše hra měla hlavu i patu, hráli jsme po zemi, středem i po stranách. Konečně se hráči nabízeli, nabíhali si a rozbíhali útoky po stranách, útočníci chtěli míč, zkrátka jsme si trochu zahráli fotbal.

Rudice šla do vedení v 8. minutě, když se míč mezi několika hráči odrazil ke Konečnému, který poslal do šance Nejezchleba a bylo 1:0. O chvilku později šel až téměř z půlky sám (asi z ofsajdu) na brankáře Radim Přikryl, ale jeho oblouček skončil vedle branky. Zde bych se z dovolením pozastavil u pohledné slečny pomezní rozhodčí Zemanové, která si jako žena naše sympatie jistě zasloužila za svoji vizáž, za svůj výkon už bohužel ne. Její posuzování postavení mimo hru má hrubé nedostatky. Nejlepší okresní soutěž si zasluhuje lepší soudce.

Ale zpět k utkání. Jen chvíli po Radimově sólu vyslal Honza Fabiánek Romana Přikryla, ale jeho střela skončila těsně vedle. Na druhé straně udeřilo po ztrátě Jirky Fabiánka a další kolmici mezi stopery a Lukáš Sehnal dává na 2:0. Pak jsme opět několikrát zahrozili my, do zakončení se dostali i oba krajní obránci, ale gólmana Matušku jsme nepřekonali. V našem pokutovém území jsme pak po faulu obdrželi třetí gól. Zásah kopačkou byl vidět i slyšet široko daleko, jen rozhodčí Hlubinka nic – Sehnal – 3:0.

O přestávce nahradil dechově indisponovaného Kubíka Nečas a na hřišti byla vidět hra navrch dolů. Jedna taková akce vrcholila únikem Kovaříka a příhrou na Radima Přikryla – 3:1. Změna skóre přišla v 66. minutě, kdy Rosťa Burget podklouzl při rozehrávce a Honza Matuška zakončil sólo mezi nohy gólmana Musila – 4:1.

Druhý gól jsme vstřelili z přímého kopu, který umně provedl Michal Rybář. Gólman Matuška si sice na míč sáhl, ale už bylo pozdě – 4:2. Poslední gól zápasu přišel v předposlední minutě, když v předbrankovém prostoru nadvakrát dostal domácí Jakub Kyzlink míč do sítě – 5:2.

Souvislosti

Statistika

Rudice – Vavřinec 5:2 (3:0); Góly: 8. Nejezchleb, 18. Sehnal, 40. Sehnal – 49.Přikryl Radim (Kovařík), 83. Rybář Michal; Rozhodčí: Hlubinka, Zemanová, Flek

SestavaMusil – Michlíček, Burget, Rybář M., Vybíhal (75. Hudec) – Kubík (46. Nečas), Fabiánek Jan & Jiří (59. Rybář J.), Přiryl Roman (c) – Přikryl Radim (83. Kakáč), Kovařík

Nenastoupil: Vágner

Kouč: Štolpa