Vyberte stránku
vilemovice-15-2

Jan Maroši a Marek Hudec

Zmoklí jak slepice, špinaví jak prasata, zničení jak Varšava a přesto bez bodu tak jako na jaře odjeli vavřinečtí fotbalisté z Vilémovic.

Domácí mají tým ambiciózní, nabitý známými jmény, velkými fotbalisty, hrají o čelní pozice Okresního přeboru. Zápasy na jejich hřišti nebývají lehké, nedaří se nám tam.  Hřiště je úzké, hrbolaté a z kopce. I když máme dobrou sezónu, vyhráváme často a postoupíme, ve Vilémovicích stejně nevyhrajeme. Poslední bodový zisk z tamního hřiště už je hodně vousatý, takže čekat, že odtud dovezeme vítěství právě dnes, by bylo bláhové.

Domácí jsou silní směrem dopředu a od prvního hvizdu na nic nečekali a valili jeden útok za druhým na naši bránu. Jen chvíli od zmíněného hvizdu začalo vydatně pršet a skončilo vlastně až po zápase. Díky tomu byl terén promočený silně a každá střela na branku téměř gólová. Jednu takovou vyslal domácí špílmachr Vorlický, Tomáš Musil míč vyrazil před sebe a než zvedl promočené pozadí ze země, Talafa předběhl stopera Rybáře a bylo 1:0.

Vilémovice měly dál šancí dost, ale gól z nich nebyl. Tu pomohlo břevno, tu se útočníkům vychýlila muška, tu pomohl gólman Musil a v neposlední řadě šlapala obrana na plné obrátky. A tak jsme i my zkoušeli své štěstí v útoku, neb domácí byli v obraně bolaví, jak jsme záhy po otestování zjistili. Naši útočníci jim dělali problémy, vhodně je doplňoval Jirka Rybář, Anty Nečas i kapitán Rosťa Burget, ale ne a ne pořádně trefit bránu. Radim Přikryl dnes konečně zlepšil pohyb na hřišti, jenže branka je pro něj stále zakletá. A tak vzal na sebe úlohu spasitele Vít Kovařík a v době kdy góly většinou dostáváme, poslal pozdrav do sítě gólmana Urbánka – 1:1.

Druhá půle se nesla v podobném duchu. Domácí měli převahu, my hrozili z protiútoků, které byly nebezpečné, jenže jim chybělo více přesnosti, důrazu i odvahy v zakončení. Nutno poznamenat, že gólman Filip Hlaváček, nastoupivší do druhé půle, překonal předvedeným výkonem svého předchůdce Urbánka z poločasu prvního a nedal nám čuchnout. Domácí vysvobodil Jiří Vorlický, který se prosmýkl po naší levé straně jako lasička a ložená tutovice skončila zásluhou Pernice v bráně – 2:1.

Pojistku přidal po rohovém kopu kanonýr Pernica, když byl po povedeném centru Marošiho ve vzdušném souboji u míče dřív než gólman Musil – 3:1. Poslední gól přišel v závěru po rychlém přenesení hry a přesné střele Urbánka na první tyč – 4:1.

Sečteno a podtrženo, výsledek vypadá blbě, ale naše hra zas tak blbá nebyla. Tak třeba za týden v derby se Šošůvkou. Přijďte nás povzbudit v co největším počtu, i Tvoje podpora nám může pomoci k vítězství.

P.S. : Nechtěl bych být tím správcem, který bude vilémovické hřiště dávat do pořádku, bylo to po zápase totiž oraniště.

Statistika

Vilémovice – Vavřinec 4:1 (1:1); Gól: 40. Kovařík; Rozhodčí: Tejkal, Zukal L., Kraváček; ŽK: Fabiánek Jiří

SestavaMusil – Michlíček, Rybář M., Sígl, Vybíhal (80. Kakáč) – Nečas, Burget (c) (75. Slouka), Fabiánek Jiří (70. Růžička), Rybář J. – Kovařík (46. Hudec), Přikryl Radim

Nenastoupil: Fabiánek Jan

Kouč: Štolpa