Vyberte stránku

Ve Vysočanech byl od první minuty k vidění zajímavý a hlavně důrazný fotbal. Oběma týmům jde totiž o hodně. Vavřinec bojuje o záchranu a Vysočany o postup. Oba týmy tak hrály od začátku tvrdě, přičemž lepší byli domácí, jak se dalo dle tabulky Okresního přeboru předpokládat.

Přehrávali nás ve středu pole, unikali po křídlech, ke gólu jsme jim ale paradoxně dopomohli vlastním přičiněním. To se po standartní situaci dostal míč k Tordovi, jehož střelu tečoval kapitán Roman Přikryl mimo dosah gólmana Musila 1-0.

Domácí byli lepším týmem, po levé straně útočil Jiří Hejč, po pravé straně Panáček, ve středu operoval Beneš, podporován Tordou, Dvořáčkem a Sloukem. Standartní situace pak zakončoval stoper Tomáš Hejč, který byl sice tísněn, ale přesto se téměř vždy dostal k zakončení.

Naše obrana pracovala na plné obrátky a další gól do přestávky domácím nepovolila. Zato v útoku jsme si vytvořili pouze náznaky šancí a domácího gólmana jsme ani neohrozili. Do přestávky ještě hostující fanoušky zaujal zápasnický chvat Jana Tordy, který neunesl Fabiánkovu těsnou obranu a poslal jej k zemi. Hlavní rozhodčí Dvořák, který byl nejslabším mužem na hřišti, zákrok neviděl a pomezní Tejkal jej vidět asi nechtěl a tak se zákrok obešel bez odpískání i potrestání.

Po změně stran se obraz hry nezměnil, hrál se důrazný fotbal, přičemž Vysočany i nadále diktovaly tempo hry. Druhý gól vsítili po standartní situaci, kdy si stopeři nepohlídali Beneše a ten zavěsil – 2:0.

Poté přišla série ošetřování na domácí straně, když byl dlouho ošetřován Torda a společně s ním si nechal zatejpovat kotník domácí kapitán. Vysočany tak hrály o devíti a Vavřinec srovnal krok. Rozehrál se špílmachr  Fabiánek, a výsledkem bylo hned několik možností. Anty Nečas jen těsně hlavou nedosáhl na centrovaný míč, Randula se neprosadil nohou, Přikrylovu hlavičku vyrazil gólman a Novákova dorážka šla vedle. Gólem neskončila ani Novákova střela (šmudla) po rohovém kopu Kovaříka, když se otřela o tyč. Pak se domácí marodi vrátili na hřiště a s nimi i převaha domácích borců.

S přibývajícím časem přibývalo i ostrých zákroků a rozhodčí Dvořák už vývoj zápasu neměl ve svých rukou už vůbec. V závěru zápasu byl pak vyloučen pro oplácení jindy velmi klidný Novák a dva zápasy nám bude v boji o záchranu chybět.

Souvislosti

Statistika

Vysočany – Vavřinec 2:0 (1:0);ŽK: Přikryl Radim, Hudec, ČK: Novák; Rozhodčí: Dvořák, Hlubinka, Tejkal

Sestava: Musil – Michlíček, Přikryl Roman (c), Randula, Nečas – Fabiánek Jiří (80. Kakáč), Fabiánek Jan, Novák, Kovařík – Hudec, Přikryl Radim (75. Slouka)

Nenastoupil: Gregor

Kouč: Štolpa