Vyberte stránku

Našim mužům se první jarní soutěžní zápas nepodařil a v Kotvrdovicích prohráli 2:0. Na velmi nerovném hřišti, které ztěžovalo zpracování míče a jakoukoliv kombinaci, začali lépe naši hráči, jenže po čtvrthodince netrefil odkrytou svatyni Radim Přikryl. Před gólmanem Štěpánkem se ocitl i Dominik Zmeko, ale nepřekonal jej. Domácí postupně začali přebírat otěže zápasu a i oni si vytvořili gólové příležitosti. Brankář Tomáš Musil ale dvě tutovky chytil a uchoval týmu bezbrankový stav pro poločasovou přestávku.

Do druhé půle nastoupil namísto útočníka Přikryla Andrej Rek, jenže střídání oživení nepřineslo. Kotvrdovice hráli důrazně a jednoduše. V 63. minutě jsme ve středu pole vyrobili chybu a soupeř ji rychlým a hlavně  přesně zakončeným  protiútokem potrestal. Jen o dvě minuty později zahrávali domácí přímý kop po našem faulu na levé straně a zvýšili na 2:0.

Trenér Novák zareagoval přeskupením sestavy, střídáním a změnou taktiky. Výsledkem byla šance Dominika Zmeky a nastřelené břevno Víta Kovaříka z přímého kopu. Gól ale žádný.

Trenér Novák hodnotí

„Na tvrdém a hrbatém hřišti se dnes příliš kombinovat nedalo. Hráči kteří běžně problémy se zpracováním nemívají je dnes měli. Domácí měli ve středu pole výškovou převahu, vyhrávali osobní souboje a to dnes asi bylo klíčové. Do druhé půle jsme provedli střídání a chtěli jsme hru zjednodušit, využívat křídelních prostor, ale domácí nás začali přehrávat. Po dvou inkasovaných brankách jsme změnili rozestavení a posílili útok, ale k úspěchu to nevedlo.“

Poznámky

  • Radim Kočí i Dominik Zmeko obdrželi ŽK za řeči
  • Vavřinec venku podruhé v sezóně nevstřelil branku na hřišti spoupeře
  • Petr Nowak se zranil při předzápasové rozcvičce

Statistika

Kotvrdovice – Vavřinec 2:0 (0:0); Góly: 63. Keprt, 65. Daněk; ŽK: Sedlák, Daněk, Smolík, Ševčík – Kočí R., Zmeko D.; ČK: Ševčík (Kotvrdovice); Rozhodčí: Šebela, Roučka, Jalový; Návštěva: 85 diváků

Sestava: Musil – Němec, Přikryl Roman (c), Rybář, Nečas – Kadlec (70. Manoušek), Kočí M. (71. Vrana) , Kovařík, Kočí R. (65. Kakáč T.) – Zmeko D., Přikryl Radim  (46. Rek)
Nenastoupil: Nowak
Trenér: Libor Novák