Vyberte stránku

Tradiční jarní brigáda vyšla v letošním roce na sobotu až těsně před domácí mistrovský zápas. Ničemu to ale nakonec nevadilo a všechno by mělo být na domácí start jarní části nachystáno.

Startovací práce na hrací ploše proběhly už v týdnu. Brigádě předcházelo i napuštění vody do vodovodních rozvodů v kabinách a sportovním areálu. Postaral se o to Radim Přikryl a Míra Kočí.

Na brigádě hráči pověsili na zápasové branky nové sítě. Ty staré už na zápasových brankách dosloužily a budou pokračovat na brankách tréninkových. V blízké době nás bude čekat i výměna sítí za brankami, které už také dosluhují. Vyzkoušeli jsme též nové kovové nájezdy, které používá správce hřiště při vysypávání posekané trávy do kontejneru. Původní dřevěné už úplně shnily.

Nové branky pro pravidelné páteční minizápasy starých pánů vyrobil, opatřil nátěrem, sítí a dodal René Šindelka. Jsou větší než ty předchozí a tak bude v jindy defenzivních zápasech padat více gólů. Nové branky máme i na antukovém hřišti, kde budou sloužit jak pro trénink v zimním období, tak pro volnočasové aktivity ostatních sportovců.

Na brigádě jsme dále roznosili a namontovali lavečky na výletišti v Parku a očistili je. Jarní úklid zasáhl i sprchy, kabiny domácích, hostů, rozhodčích i rozhlasové studio. Důkladně jsme vyčistili sifony na mužských toaletách a vyzkoušeli jsme zrenovované rozmetadlo hnojiva, promazali jsme zámky dveří.

Do prací se zapojili i malí pomocníci. Podíleli se na úklidu popadaných větví i zametání dlažby a tanečního parketu. Po drobné pomoci se věnovali věcem mnohem důležitějším a zábavnějším.

Brigáda se těšila pěkné účasti. Za zvuků hudebního doprovodu z rozhlasu to zase v Parku hořelo tím pravým pracovním zápalem. Slunečné sobotní dopoledne, posloužilo i k přátelskému setkání místních maminek. Letos se ještě při žádné příležitosti v takovém počtu nesešly.

Účastníci brigády

Aleš Blézl, Michaela Blézlová, Jiří Vybíhal, Rudolf Meluzín, Tomáš Musil, Marek Hudec, Petr Kakáč, Petr Vágner, Michal Rybář, Jiří Fabiánek, Radek Štolpa, Radek Horský, Roman Přikryl, Libor Novák, Radim Kočí, Dominik Zmeko, Lukáš Březina, Vít Kovařík, Martin Dvořáček a spousta malých pomocníčků.

Souvislosti