Vyberte stránku

Zápas začali lépe domácí ze Sloupu. Ostřelovali naši branku z jakýchkoliv pozic mohli, ale většinou minuli branku. S těmi střelami, které šli do branky si poradil brankář Suchomel. Sloupští hrozili zejména z rohových kopů, které zahrávali na vysoké útočníky, ovšem většina prošla celým vápnem a nikým netečovaná skončila až za autovou čárou. Hosté byli nebezpeční svými rychlými protiútoky a nakopávanými míči za soupeřovu obranu. Ty však skoro ve všech případech zhatil domácí brankář.

V jedné chvíli už byl Vojta překonám, ale z brankové čáry vykopl míč Vágner. Tak jako začátek opanovali domácí, tak měli hosté převahu dalších 10 minut. Když naše mužstvo nedalo z tohoto tlaku ani gól, přišli ke slovu domácí. Jak jinak než z rohu se v 20. minutě neobratnou hlavičkou trefil domácí útočník – 1:0.

Ve 25. minutě přišel další gól domácích. To se po rychlém úniku objevil tváří v tvář před Suchomelem Sloupský Kugler a střelou k pravé tyči pod padajícím golmanem zvýšil – 2:0.

Vavřinečtí se ještě vzchopili ke kontaktnímu gólu. Ve 35. minutě po kombinaci v podání Zemach – \“Anty\“ Nečas dostal druhý jmenovaný k centru, který si pěknou střelou srazil míč z velkého vápna do vlastní sítě – 2:1.

Po silné debatě v poločasové přestávce se dorostenci marně snažili o vyrovnání. Všechny pokusy skončily buď vedle branky nebo v náručí brankáře domácích. Karta se otočila a z rychlých protiútoků hrozili domácí. Zatím ale marně. Akce končily buď na hostující obraně nebo u brankáře.

V 75. minutě se ale domácí opět radovali. To po rohovém kopu Radima Manouška z pravé strany dostal podeběhnutý míč se štěstím až za brankovou čáru – 3:1.

Do konce zápasu se už skóre nezměnilo a tak jsme derby ostudně prohráli.

Statistika

Sloup – Vavřinec 3:1 (2:1); 35. vlastní

Suchomel – Vágner – Cupák, Nečas P., Michlíček – Fabiánek – Kočí, Zemach, Nečas A.- Sedlák (70. Ševčík), Kocourek

Pohled trenéra

Vývoj zápasu ovlivnil mokrý terén a špatné obutí některých našich hráčů, kteří tak na hřišti vypadali spíše jak krasobruslaři než fotbalisti, což bylo patrné zejména u druhého gólu, kdy domácí Kugler posadil na zadek obránce Nečase i Vágnera. Sloup nás zaskočil kolmými přihrávkami za obranu, které měly být původně zbraní naší. My jsme se naopak utápěli ve zdlouhavé kombinaci, která náš přechod do útoku zpomalovala.

Po změně stran jsme nedokázali svůj výkon zlepšit, domácí obranu výborně dirigoval velmi tvrdý stoper Sotulář s jehož hrou jsme se nedokázali vyrovnat, natož na ni adekvátně odpovědět. Jelikož domácí nastoupili se dvěma žáky v sestavě považuji náš výkon i výsledek utkání za ostudu.