Vyberte stránku

Po několika týdnech čekání jsme konečně podali velmi dobrý výkon a zcela zaslouženě jsme vyloupili stadionek Kotvrdovic. Do utkání nemohl nastoupit Míra Jelínek, který bude muset s poraněným kolenem na operaci. V první půli jsme šli brzy do vedení, když už v 8. minutě pustil Dvořáček přihrávku ze strany na nabíhajícího Klimeše a ten bombou k tyči otevřel skóre utkání. V 17. minutě už jsme vedli o dvě branky. Po centru Romana Šindelky se do protipohybu brankáře trefil hlavou opět Klimeš.

Další šance na sebe nenechali dlouho čekat. Tu největší prováhal Zdena Dokoupil, který z velmi dobré pozice nezakončil tečovaný centr a nechal jej doskákat na roh. Dvakrát pálil mimo z dobrých pozic Roman Šindelka a další střelecké příležitosti měl i Dvořáček. Gólu jsme se však již v první půli nedočkali a i přesto, že jsme byli lepším týmem, dokázaly Kotvrdovice snížit. Po rohovém kopu hlavičkoval na branku jeden z modrobílých, Tonda Moravec z horního růžku míč ještě vyhlavičkoval, ale na dorážku už jsme byli všichni krátcí – 1:2.

Od domácích jsme čekali, že na nás v druhé půli budou chtít vlítnou. Jejich nápor se však nekonal a naopak jsme to byli my, kdo naprosto ovládl hřiště. Hráči domácích odcházeli minutu po minutě fyzicky a pro nás se v jejich hře otvírala další okénka. V 55. minutě Dvořáček utekl obráncům, obešel i brankáře a dostal se tak ze střeleckého úhlu. S míčem u nohy však prošel zpět před branku a vstřelil náš třetí gól. V 65. minutě vstřelil gól náš pes obranář Tonda Moravec, který svou střelu otřel o pozadí obránce a ta si bezpečně našla cestu do sítě.

Další dvě velké šance neproměnil Dokoupil, který jednou neprostřelil brankáře a podruhé střílel velmi slabě přímo do rukavic. Po narážečce s Dvořáčkem se sám na hranici vápna ocitl dobře hrající Saša Musil. Jeho střelu však zblokoval obránce. Ani Romanu Šindelkovi nebylo souzeno vstřelit branku, jeho střely mířily mimo branku Kotvrdovic. Pátý gól si pak vychutnal Tonda Moravec, který bez potíží utekl tápající obraně, obešel i brankáře a bombou z úhlu završil skóre utkání.

V závěru měl tutovku ještě střídající Gryc, který však míč jen odevzdal do náruče brankáři. Kotvrdovice v druhé půli nebyly nebezpečné. S několika centry si bez obtíží poradila naše obrana s brankářem a přímou střelu na naši branku domácí vůbec nevyslali. Zápas jsme tak zaslouženě vyhráli vysoko 5:1. Velmi dobrým výkonem se prezentovali všichni hráči, za zmínku však stojí výkon Petra Slouky, který se vrátil po delší pauze. Stínem utkání bylo zranění útočníka Kotvrdovic, který se srazil s brankářem a musel být odvezen do nemocnice.

Souvislosti

Statistika

Kotvrdovice – Vavřinec 1:5 (1:2)

Branky: Klimeš 2, A. Moravec 2, Dvořáček

Sestava: Musil T. – Burget – Janíček, Klimeš, Slouka (Přikryl) – Musil A., Dokoupil, Šindelka, Šindelka (Manoušek), Moravec A. – Dvořáček (Gryc)

Náhradníci: Partyka, Fabiánek Jan