Vyberte stránku

Po dlouhých rošádách se soupeři jsme se v prvním přátelském utkání střetli s nováčkem okresního přeboru – mužstvem Olomučan. Oba týmy byly značně nekompletní a kvalita hry tomu odpovídala. Pro našeho staronového osvědčeného trenéra Radka Štolpy to byla příležitost vyzkoušet si háče druhého sledu. V sestavě se tak protočilo několik dorostenců a delší čas na hřišti strávili i náhradníci. Solidně si vedl například Tomáš Michlíček na levém beku.

Na půlroční hostování z Rájce se nám podařilo získat Pavla Králíka. Pavel toho sice v posledních dvou letech moc neodehrál, přesto si od něj slibujeme nejen rozšíření kádru, ale i herní kvalitu. Při své výborné kondici naznačil i herní schopnosti limitované nerozehraností na které však v přípravě ještě zapracuje. Další staronovou tváří v sestavě je navrátilec Oldřich Hrazdíra, který v utkání okupoval svoji pozici pravého záložníka. V útoku a později v obraně se zkoušel prosadit Radim Manoušek, který přišel z dorostu.

Úvodní poločas nabídl z počátku opatrnější fotbal a až dešťová přeháňka přinesla svižnější pokusy o zteč branky a také více chyb. O šance pak nebyla nouze. Saša Musil se dostal za obranu a ve velké šanci nastřelil pouze břevno. Další velkou šanci měl po přihrávce Oldy Radim Přikryl, který však neměl seřízená mířidla. Radim nastoupil na nenáviděném pravém beku a více času než v obraně trávil v útoku 😉 Tam však svým pohybem a technikou působil soupeři bolení hlavy více než při svém typicky nedůsledném bránění.

Do vedení jsme šli po akci Dvořáčka, který zamotal 4 obránce a pak ve skrumáži upadl. Saša Musil proměnil penaltu s přehledem. Hned vzápětí kopaly penaltu i Olomučany, když bezpečně proměnil jejich kanonýr Nejezchleb. Olomučany měly ještě jednu výbornou šanci, ale střela ze středu velkého vápna mířila pouze doprostřed branky. Další naše střelecké pokusy Dvořáčka, Hrazdíry a Přikryla neměly gólové parametry.

V půli se sestava notně protočila, přibylo chyb a také šancí na obou stranách. Velké nedostatky jsme měli zejména ve hře obrany, která ale hrála v krizovém složení. Další velké nedostatky v souhře zálohy se projevily zejména na nepřesných přihrávkách a v rozehrávce. Z toho plynuly i nekvalitní míče pro útočníky. Výjimkami byly okamžiky, kdy se s míčem dostal pod útočníky Roman Přikryl, který hned několikrát prokázal své schopnosti.

Velkou šanci jsme měli po úprku Dvořáčka, který se však dostal z úhlu a Radim Přikryl s Markem Hudcem míč do sítě neprotlačili. Další brejk Dvořáčka už skončil přesně podle jeho představ a už jsme vedli. Na druhé straně hrubku Hudce zachránil brankář Novák, který přesnou ránu vytáhl nad břevno. Další náš gól připravil Dvořáček pro Radima Přikryla, který v útoku i nadále potvrzoval svou skvělou jarní formu. Čtvrtou branku namířil do vlastní sítě obránce Olomučan, který se snažil ukopnout míč směřující před branku na rozběhnutého Radima Přikryla.

Hráno na krásném trávníku na Lipůvce:

Olomučany – Vavřinec 1:4 (1:1); A. Musil, Dvořáček, Přikryl Radim, vlastní

Musil T. (45. Novák) – Michlíček (75. Manoušek), Moravec A., Hudec, Přikryl Ra. (80. Musil T.) – Musil A. (45. Kakáč), Králík (75. Musil A.), Přikryl Ro., Hrazdíra (45. Měšťan) – Manoušek (60. Hrazdíra), Dvořáček (80. Přikryl Ra.)