Vyberte stránku

Do derby s tradičním soupeřem jsme vstoupili opět s několika absencemi troufám si tvrdit klíčových pro nás hráčů. Utkání začali lépe domácí, jejichž pohyb a agresivita nám dělaly problémy. Nebylo proto divu, že první kdo se trefil byli šošůvští. Ve 12. minutě se středem hřiště dostal míč k pokutovému území, kde se obránci špatně domluvili. Díky tomu se do velké šance dostal Zouhar, Musil jeho střelu vyrazil, ale odražený míč už hladový střelec poslal do sítě.

Obraz hry se nezměnil, Šošůvka měla zápas ve svých rukou, hrozila zejména po jejich levé straně statným Bezděkem, ale domácí střelci se nemohli prosadit. Našich šancí bylo jako šafránu, o to ale byly nebezpečnější.Roman Přikryl poslal přímák těsně vedle. Radim Přikryl při akci zleva trefil v těžkém úhlu tyč, Šindelka střílel těsně vedle, Dvořáček si centrovaný míč tak dlouho drncal na prsou, až se prodrncal k domácímu brankáři. U něj se hodí se trochu pozastavit, jeho výkon byl totiž vynikající. Snad úplně všechny naše rohové kopy s ledovým klidem sbíral a přesně vyhazoval k rychlým brejků, kterými nám domácí nejednou zle zatopili.

Po změně stran jsme si vybrali svou tradiční pauzu, takže domácí měli šancí další nůši, ale střelecké štěstí se od nich odvrátilo. Trojím střídáním v záložní řadě se nám alespoň trochu podařilo naši hru oživit a výsledkem bylo několik možností. Ta která se tady zmínit musí, přišla zhruba 15 minut před koncem. Bugret vymyslel přihrávku na Radima Přikryla, který obešel svého strážce, jeho střelu gólman vyrazil k Šindelkovi, který do odkryté brány skóroval – 1:1.

Domácí neskládali zbraně a několikrát nám zle zatrnulo, ale v Musilově síti už žádný míč neskončil. A když svou šanci do třetice nevyužil Radim Přikryl, skončilo derby remízou.

Souvislosti

Statistika

Šošůvka – Vavřinec 1:1 (1:0); 75. Šindelka (Přikryl Radim); ŽK: Přikryl Radim

Musil T. – Zmeko, Burget, Přikryl Roman, Slouka – Manoušek (68. Nečas), Měšťan (70. Kakáč), Musil A. (60. Fabiánek Jiří) – Přikryl Radim, Šindelka, Dvořáček

Nenastoupili: Fabiánek Jan, Moravec, Novák