Vyberte stránku

Jako souboj Pendolina s udýchaným motoráčkem, tak nějak by se dalo charakterizovat dnešní malé regionální derby mezi Šošůvkou a Vavřincem. Domácí zvítězili jednoznačně 5:0, přičemž výsledek odpovídá průběhu hry.

Trenér a manažer Tomáš Musil, měl opět velké problémy se skládáním sestavy. Radim Slouka dobírá antibiotika, Michal Kočí a Anty Nečas mají problémy se stehenním svalem. Marek Hudec zřejmě v sobotu fandil na Českých hokejových hrách tak silně, že do neděle dostal rýmu a kašel. Zmíněné hokejové události dal v neděli přednost i Lukáš Březina, Tomáš Michlíček pro změnu navštívil babičku.

Sestava proto vypadala tak jak vypadala. Petr Slouka se po dvoutýdenní absenci vrátil do sestavy a pauza na něm byla znát. Honza Fabiánek hořel v defenzivní činnosti na krajní záloze jak papír. Ve středu pole se jen o málo lépe dařilo Tomáši Musilovi s Tondem Moravcem. Vít Kovařík nenapodobil sobotní výborný výkon z Jedovnic, okresní přebor mužů je zkrátka jiná liga. Rosťa Burget nastoupil s virózou a ani ostatní se nepotkali s nějakou extra fazonou.

Výsledek pak snad ani jiný být nemohl. Zvláště pak, když se v první šanci po pasu Fabiánka, centru Přikryla ocitl Saša Musil, jenže neskóroval. Na straně druhé totiž střelu pod břevno školácky propustil do sítě Radim Kočí.

Do poločasu domácí přidali další dva góly. Jeden přišel po standartní situaci. To už už míč nadějně vyvážel Saša Musil, ale po jeho ztrátě míče přišel kontr a gól. Marně se v kabině mluvilo o Markovi Krátkém a jeho schopnosti poradit si ve velkém čtverci – nehlídaný Krátký dal do přestávky dva góly.

Když ani přímý kop Radima Přikryla nemířil mezi tyče a jeho dvě dobré akce s přehledem zlikvidovali obránci, nebylo poločasové vedení 3:0 žádným překvapením. Šošůvka byla lepší v pohybu, agresivitě, přesně a svižně kombinovala, střílela a dávala góly. Než se naši hráči dostali do souboje, hra i soupeř byli ty tam.

Když krátce po změně stran přišel další kiks v obraně a vedení 4:0, šlo už pouze o to, aby nebyla z derby úplná ostuda.

Po 10. minutách druhé půle se zranil gólman Kočí a do branky musel Tomáš Musil. Naše hra se trochu zlepšila, ale míč ze své sítě lovil i Tomáš. Šošůvka polevila, naši hráči přidali na pohybu a důrazu a alespoň vylepšili dojem z nevydařeného zápasu. Se skóre se jim totiž pohnout nepodařilo. Přikrylova lehká střela levačkou a Moravcova ještě střela lehčí a nepodařená střela změnu snad ani přinést nemohly.

Když budeme hodnotit výkony individualit, zaujal paradoxně Radim Přikryl. Po celý zápas poctivě běhal a nehádal se s rozhodčím, což u něj jindy zvykem nebývá. Ten mimochodem pískal celkem solidně. Ve druhé půli se rozehrál kapitán Toník Moravec a i za nepříznivého stavu makal, rozehrával a povzbuzoval všechny spoluhráče.

Co ti ostatní? Takového zápasu, jakým derby se Šošůvkou je, se nestačí pouze zúčastnit, přičemž to tak z tribuny bohužel vypadalo. A jak jsem řekl o poločase v kabině hráčům, nevěřím, že to co předvedli je maximum toho, čeho jsou schopni.

Statistika

Šošůvka – Vavřinec 5:0 (3:0)

Kočí R. (55. Fabiánek Jiří) – Slouka P., Nowak, Burget, Rybář J. – Fabiánek Jan, Moravec, Musil T., Kovařík (70. Vágner P.) – Přikryl Radim, Musil A. (46. Kakáč)

Souvislosti