Vyberte stránku

Ráječko přijelo do Vavřince jako favorit, neboť před zápasem bylo se 44. body na čtvrtém místě tabulky. Když to srovnánme se 24 body našich žáků, favorit byl jednoznačný.

Ale ve fotbale papírové předpoklady nic neznamenají a tak se naši hráči pustili do svého soupeře bez bázně a hany. Už v 5. minutě se centrovaný míč odrazil na hranici pokutového území a Vojta Suchomel jej hlavou poslal k tyči. K překvapení všech hostující brankář velmi dlouho letící míč nezachytil a žáci vedli 1:0.

Fotbalová kvalita byla na straně hostí. Byli velmi rychlí s míčem i bez něj a několikrát v průběhu prvního poločasu předvedlo Ráječko nebezpečnou akci. Dvakrát obrana ošemetné situace s největší námahou vyřešila, ale napotřetí se už hostující kanonýr Trtílek nemýlil. Po centru z levé strany sice R. Kočí jeho střelu vyrazil, ale dorážka už byla přesná – 1:1.

Ve 26. minutě zahrával Tonda Nečas další přímý kop, který gólman neudržel a volný míč poslal do sítě uzdravený obránce Martin Švancara, pro něhož to byl první gól v kariéře – 2:1. O pět minut později se k exekuci přímého kopu opět postavil Antonín Nečas a zvýšil na 3:1.

Do druhého poločasu vstoupilo Ráječko aktivněji se snahou výsledek zkorigovat. Ve 45. minutě chyboval stoper Petr Vágner a následně ve vápně nedovoleně zastavil gólman Kočí hostujícího útočníka. Pokutový kop ovšem kanonýru Trtílkovi výborný Radim Kočí chytil.

V 50. minutě hrubě fauloval Dominika Zmeky hostující stoper, obdržel žlutou kartu, vzápětí za nemístné řeči druhou a tím pádem i červenou. Následnou přesilovku hráči zvládli, vítězství si už nenechali ujít a když jim chyběl Jirka Fabiánek, zaslouženě porazili Ráječko 3:1.

Statistika

VavřinecRáječko 3:1 (3:1); 5. Suchomel (Kočí M.), 26. Švancara (Nečas A.), 31. Nečas A.

Sestava

Kočí R. – Vágner P. – Švancara, Nečas A., Suchomel, – Kovařík, Nguyen Manh, Kočí M., Vágner L. (60. Zouhar) – Zmeko O. (55. Nečas R.), Moravec (45. Zmeko D.)