Vyberte stránku

Pokud budeme srovnávat podzimní soupeře vavřineckých mužů, byl ten včerejší ze Svitávky prozatím nejkvalitnějším. Hosté hráli po zemi, dobře bránili, kombinovali, vytvářeli si šance. Vavřinci byli zkrátka vyrovnaným soupeřem.

Podobně jako na hrací ploše to vypadalo i v hledišti. Hostující fandové se dostavili v hojném počtu a i díky jejich návštěvě bylo rozebráno všech 80 programů. Ten totiž náleží každému platícímu fanouškovi. Abychom ale nekřivdili těm domácím, je vidět, že líbivá hra ordinovaná týmu trenérem Pokojem táhne do hlediště i diváky ne úplně skalní. A to je dobře!

Ale zpět na hrací plochu. V úvodu utkání měl dvě šance Radim Přikryl, ale střela hlavou i nohou se mezi tyče nevešla. Větší vzrušení přišlo po půlhodince, kdy se nejprve v dobré příležitosti objevil Kamenický, jenže promáchl. Jen o chvilinku později nastřelil pravou tyč Roman Přikryl, aby ho o několik vteřin později napodobil bratr Radim. Ten pro změnu trefil levou tyč, míč si ne a ne najít cestu do sítě.

Další šanci měli opět hosté a vavřinečtí na ni odpověděli stejně jako předtím, další šancí. Radim Přikryl sólo neproměnil, odražený balon nedostal do sítě ani Libor Klimeš, až se přiřítil Roman Přikryl a trefil jeho oblíbený pravý vingl, v oblíbené brance u panelů – 1:0.

Vavřinec hrál v první půli trpělivě, hráči si hledali cestu k brance, a když to nešlo, měnili těžiště i tempo hry. Ve druhé půli už to bylo o něčem jiném. Do myslí se hráčům potajmu vplížil strach o výsledek.

Jen několik minut po změně stran hosté nastřelili tyč. Pojišťovací druhý vavřinecký gól nějak nepřicházel, hosté cítili svou šanci. Aby ne, když hráli dobře. V 53. minutě obešel Radim Přikryl i gólmana Pavla, ale trefil opět jen tyč. S přibývajícím časem šance Svitávky přibývaly, obrana Vavřince byla v plné permanenci. Trenér Pokoj se pokusil oživit hru Michlíčkem, ten se nadechl k velkému sólu, ale nezakončil. Závěrečný nápor hostí gólem neskončil. Jedna šance šla těsně vedle Musilovy branky, v další Dvořák nezakončil, jindy se míč odrazil k vavřineckým fotbalistům. Když pak v nastaveném čase unikl Michael Kočí, zastavil jej Dyčka za cenu nedovoleného zákroku, který rozhodčí Pospíšil ocenil červenou kartou.

Muži nastoupili proti Svitávce s několika změnami v sestavě, s trenérem Pokojem na lavičce, kde mimochodem málem dostal infarkt a nakonec si dokázali najít cestu k dalšímu vítězství. Nebyla tentokrát příliš hezká, někdy trochu nervózní a klikatá, ale soupeř měl svou kvalitu. A jak se říká, Anglická královna se neptá jak, ale kolik…

Statistika

Vavřinec – Svitávka 1:0 (1:0); 35. Roman Přikryl; ČK: Dyčka; Rozhodčí: Pospíšil M. – Paneš, Kočí; Návštěva: 80 diváků

Sestava: Musil – Rybář, Moravec, Burget, Kočí – Nečas, Fabiánek, Přikryl Roman, Beneš (89. Kakáč) – Přikryl Radim (75. Michlíček), Klimeš

Nenastoupili: Kočí R., Novák, Vybíhal, Pokoj