Vyberte stránku

Adamov vykročil za záchranou ve III. Třídě rázně a před zápasem budil respekt. V zimě totiž posílil o blanenské Pernicu, Cupala i sloupského Nečase, na jaře hraje v dobré herní pohodě a má i výsledky. Naposledy třeba obral o body doma Kunštát, který tak marně stíhá naše fotbalisty v boji o titul.

To trenér Pokoj měl před zápasem starosti se sestavou. Zranění ze zápasu ve Svitávce sice Moravec jakš takš vykurýroval, jenže dostal zánět do zubu. Nečas chyběl kvůli hudebnímu koncertu, s virózou nastoupil kapitán Burget. Na levou stranu obrany se tak vrátil Jirka Rybář a do středu zálohy veterán Michal Wutka.

Vavřinečtí ale v pozměněné sestavě navázali na dobrý výkon ze Svitávky, a tak jak minule skončili, tak dnes začali. Už v 8. minutě prošel po levé straně parádně trenér Pokoj, ještě lépe zacentroval na Libora Klimeše, jenž akci ještě vyšperkoval parádní hlavičkou – 1:0. Jen o šest minut později kopal Vavřinec standartku z levé strany. Opakovaný centr proletěl až na pravou stranu k Romanovi Přikrylovi. Ten sklepl na Klimeše a další parádní akce skončila gólem – 2:0. Do třetice se mohl trefit Klimeš po půlhodince ale jeho pokus skončil na tyči.

Oproti zápasu s Voděrady panoval tentokrát klid na hřišti i tribuně. Zápas totiž rozhodoval sudí Jelínek vskutku parádně. Až si diváci posteskli že mu nemají za co vynadat. Těch se sešlo požehnaně, neboť Šošůvka se Sloupem sehráli utkání o den dříve. Na tribuně a v Parku tak zápas sledovalo více než 130 lidí.

Do druhé půle nastoupili hosté z Adamova se snahou výsledek zápasu zkorigovat, jenže jejich útočné akce končily na velkém vápně. Vavřinec chodil do rychlých protiútoků a hrozil v zakončení. V dobrém světle se předvedl Jan Fabiánek, který se v průběhu jara rozehrál do podzimní formy. Parádně fungovala spolupráce Rybáře a Kovaříka na levé straně. Michal Wutka odehrál nejlepší zápas v zelenobílém dresu a bezezbytku splnil úkol uhlídat nebezpečného Cupala. Nezmínil jsem Romana Přikryla, jenž má i na pravém kraji co hře dát a přes něhož šly ve druhé půli dva rychlé protiútoky s gólovou koncovkou. O oba góly se postaral Romanův bratr Radim.

Hosté snížili dvacet minut před koncem, když se po pěkné příhře obranou prohnal Flachs, ale na výsledku to nic nezměnilo. Vavřinec porazil Adamov a míří do okresního přeboru.

Statistika

TJ Vavřinec – FK Adamov 4:1 (2:0); Branky: 8. Klimeš (Pokoj), 14. Klimeš (Přikryl Roman), 58. Přikryl Radim (Roman), 73. Přikryl Radim (Roman); Rozhodčí: Jelínek, Králík, Štolpa; Návštěva: 75 platících diváků

Sestava: Musil – Burget, Sígl, Pokoj, Rybář (80. Kočí) – Přikryl Roman (85. Kakáč), Wutka, Fabiánek, Kovařík – Přikryl Radim, Klimeš (60. Michlíček)

Nenastoupili: Rybář Michal, Beneš, Slouka, Vybíhal