Vyberte stránku

Do Olešnice jsme jeli podruhé během deseti dnů, protože v původním termínu domácí nechtěli hrát kvůli podmáčenému terénu. Úterní dohrávka termínově nevyhovovala Klimešovi a Šindelkovi a chyběl nám i vykartovaný Radim Přikryl. Trenér Pokoj tak v sestavě udělal několik změn. V záloze se Nečas posunul na střed k výborně hrajícímu Fabiánkovi a na krajích bojovali Rosťa Burget a Jirka Rybář. V útoku nastoupil kanonýr B-týmu Hudec a Víťa Kovařík, který se po slabším úvodu sezony dostává do formy.

Hřiště v Olešnici je relativně malé a díky betonovému hrazení kousek za lajnou také dost nebezpečné. Neméně nebezpezpeční jsou také domácí hráči, kteří k zápasu přistoupili s velkým nasazním a důrazem. V prvních minutách utkání nás překvapilo jak úzké hřiště, tak svižný pohyb domácích hráčů, ale postupem času jsme se dostávali do tempa. Byť velmi omezeni prostorem jsme se snažili o naši kombinační hru, ale nakopávaných míčů bylo přesto mnohem více než je pro nás typické.

Olešnice se hned v úvodu protlačila přes pravou stranu obrany k zakončení, ale Musil byl pozorný. Vzápětí si bez problémů došel i pro polostřelu z větší vzdálenosti. Naše neustále obléhaná obrana, které zdatně vypomáhali i všichni záložníci, fungovala skvěle. Po zemi jsme byli suverénní a zejména Pokoj se Síglem odvrátili velké množství centrovaných míčů. Přes neustálou snahu si Olešnice v utkání nevypracovala ani jednu vyloženou šanci a ojedinělé střely z dálky neměly gólové parametry.

Vavřinci se v první půli dařilo z obrany přecházet do útoku. Honza Fabiánek neúnavně vyvážel a rozdával míče a díky aktivitě záložníků i útočníků měl neustále komu přihrát. Ve dvou velkých šancích se díky dobrému pohybu ocitl Anty Nečas, ale ani v jednom případě nedokázal prostřelit brankáře. Marek Hudec se bil s obranou o nakopnuté míče a snažil se je pokrýt nebo sklepávat pro spoluhráče. A když se s míčem dostal na dostřel branky, neváhal prověřit pozornost brankáře.

Skóre utkání otevřel s velkou chutí hrající Kovařík, který si míč na hranici vápna pokryl tělem a z otočky jej placírkou nádherně zakroutil do šibenice. Domácí pak přidali na důrazu a Jirka Rybář mohl děkovat své tvrdohlavosti za to, že je stále mezi živými. Domácí hráč jej úmyslně v plné rychlosti smetl přímo na betonové hrazení těsně za postranní čárou a Jirka hlavou rozduněl „mantinel“. O chvíli později byl Rybář opět v centru pozornosti. Byl totiž faulován ve vápně a nařízenou penaltu s jistotou proměnil Sígl.

Hráči Olešnice opět reagovali zvýšením agresivity a důrazu v osobních soubojích a fotbal se tak již hrát nedal. Přešli jsme tedy na kopanou se vším všudy a míče prostě a jednoduše létaly všemi směry od naší branky. Doslova do lesů, vod a strání kolem hřiště. Domácí se sice vztekali, ale jakmile jsme si míč nechali na noze o zlomek vteřiny déle, hrozilo oné noze okamžité zlomení. My jsme hrát nemohli a domácím se to nedařilo, takže ke koukání toho pro diváky od 30. minuty opravdu moc nebylo.

Druhá půle se nesla ve stejném duchu jako závěr té první. Domácí fotbalisté důrazně napadali naše hráče a sami kroužili s míčem kolem našeho vápna. Dobýt náš skvěle fungující obranný val se jim však nepodařilo. Naše odkopy do okolní přírody občas zapříčinily nedostatek míčů ke hře, ale byly nutné jako prevence před zraněním. Olešnice totiž i v druhé půli několikrát potvrdila, že pokud jsme u míče, na zdravých nohou nás rozběhnout nenechá.

Po hrubkách soupeře jsme se dostali do několika zajímavých příležitostí. Hudec využil nedůrazného odkopu a získal míč v dobré pozici, ale svoji střelu pouze otřel o boční síť. Kovařík téměř uloupil míč podklouznuvšímu brankáři, ale ten nakonec stačil situaci vyřešit. Vzápětí si brankář bez větších potíží poradil i se střelou ze střední vzdálenosti. Na konečných 0:3 jsme upravili až v samotném závěru. Dlouhý výkop Musila vybojoval střídající Březina pro Kovaříka a ten prostřelil vybíhajícího brankáře. Díky této cenné výhře se Vavřinec posunul do čela okresního přeboru. Své postavení v tabulce se v neděli pokusí obhájit na hřišti Lipůvky.

Olešnice – Vavřinec 0:3 (0:2)

Branky: Kovařík 2, Sígl

Sestava: Musil T. – Moravec, Přikryl Roman, Pokoj, Sígl – Burget, Nečas, Fabiánek Jan, Rybář J. – Kovařík, Hudec

Střídající: Kakáč, Březina

Vedoucí týmu: Aleš Blézl