Vyberte stránku
\"Sloup

Na první regionální derby po našem postupu do okresního přeboru čekali fanoušci jen do druhého kola. Utkání předcházela po celý týden čilá diskuze a utkání tak mělo ten správný náboj nejen na hřišti, ale i v hledišti. Část fanoušků nám dokonce přisuzovala roli favorita, ale papírové předpoklady hovořily spíše pro domácí Sloup. Ten v minulých letech pravidelně bojoval o vítězství v okresním přeboru, zatímco Vavřinec má za sebou první povedenou sezónu po několika hubených letech. Papír však snese vše a na hřišti jsme smazali vše co na něm do té doby bylo. V úvodních 70 minutách jsme byli lepším týmem na hřišti a dokázali jsme si vytvořit dostatečný náskok, který jsme se v závěru pokoušeli kontrolovat. Pravdou však zůstává, že aktivní hra nám šla výrazně lépe než lehce chaotické pokusy o ubránění výsledku.

Trenér Pokoj po nepovedeném vstupu do soutěže a při absenci Romana Přikryla a Kovaříka změnil sestavu i rozestavení. Do utkání vstoupili oba aktéři aktivně a na menším hřišti nebyla nouze o ostré souboje. Herně jsme byli mírně lepší, ale Sloup pozorně bránil a čekal na příležitost k rychlému brejku. Do vedení nás poslal Martin Sígl, který důrazně dotlačil do sítě míč, který po rohu nezkrotil domácí brankář Mynařík. Slabší chvilku si však na druhé straně vybral i Musil, který neudržel šouravou pumelici Zouhara a dorážející Kala měl snadný úkol. Vavřinec se propracoval k několika dalším střeleckým pokusům z nichž největší zazdil Roman Šindelka, který tváří v tvář Mynaříkovi nechal vyniknout domácího brankáře. Ze sloupských šancí stojí za zmínku pumelice Svobody z úhlu, kterou Musil vytěsnil na roh a nepřesně zakončený únik Mikuláška, který postupoval sám na brankáře.

Po změně stran rozjel Vavřinec naplno obrátky svého brankostroje a dvěma góly strhl vedení na svoji stranu. Nejprve předvedl parádní sólo Radim Přikryl, který se prokličkoval přes čtyři bránící hráče až do střelecké pozice a přesnou střelou po zemi na bližší tyč nedal brankáři šanci. Další krásnou branku zaznamenal hrající trenér Pokoj, který skryl svoji dalekonosnou ránu za klubko hráčů a domácí brankář už reagoval příliš pozdě. Na tabuli svítilo 1:3 a Vavřinec dál válcoval soupeře. Přibližně 25 minut před koncem se však zranil jeden z domácích hráčů, kvůli čemuž se několik minut nehrálo a to domácím stačilo na vyburcování posledních sil.

Sloup přidal na důrazu, zpřesnil kombinaci a rázem přebral aktivitu. Zelenobílou obrannou řadu zaměstnávali zejména aktivní a důrazný Petržel a záložník Svoboda. Za zvýšenou aktivitu byli domácí hráči odměněni gólovou příležitostí, když po závaru před vavřineckou brankou poskakoval míč po brankové čáře, ale nenašel se nikdo v modrém, kdo by míč doklepl do sítě. Vavřinec urputně bránil vedení. V útoku už operoval pouze Michlíček, který se bil s přesilou po našich dlouhých nákopech do otevřené obrany. Skóre se však už ani na jedné straně nezměnilo a zelenobílí hráči tak opouštěli sloupský pažit s rukama nad hlavou a úsměvem na tváři.

Sloup – Vavřinec 1:3 (1:1)

Góly: Kala – Sígl, Přikryl Radim, Pokoj

Sestava: Musil T. – Moravec, Pokoj, Sígl (Musil A.), Burget – Přikryl Radim, Šindelka Roman, Klimeš, Fabiánek, Nečas – Michlíček (Kakáč)