Vyberte stránku

muzi-podzim-2014Devět kol bez bodového zisku a v tom desátém to konečně vyšlo. A hned naplno! Na kopci na Kořenci jsme vyhráli a vezeme domů tři drahocenné body.

Snad žádné nedělní odpoledne, když hraje Vavřinec fotbal, se nemůže vyvíjet úplně bez problémů a komplikací. A tak na poslední chvíli vypadl ze sestavy Rosťa Burget, který ulehl s virózou do postele. U kabin na srazu jsme se zase scházeli jak švábi na pivo a místo v půl druhé, odjeli na zápas až těsně před druhou hodinou. Jak se ale ukázalo, vůbec to tentokrát nevadilo, protože se hráči svižně převlékli a po krátké poradě se i slušně rozcvičili. Utkání totiž začali v dobrém tempu a byli domácím více než rovnocenným soupeřem.

Už ve 4. minutě se Radim Přikryl postavil k přímému kopu a ten skončil v síti – 0:1. Jen o dvě minuty později vyslal Honza Fabiánek do brejku Roba a Radim Přikryl se konečně trefil i v samostatném úniku (a že jich už letos bylo). On i jeho kolega v útoku Kovařík odehráli povedený zápas a bolavá domácí obrana s nimi měla hodně práce.

Vedení pojistil v závěru první půle dobře hrající Vít Kovařík , když pěkná akce přes celé hřiště skončila průchodem Přikryla a Kovaříka přes střed kořenecké obrany a gólovým zakončením – 0:3.

Po změně stran domácí přidali, protože s takto nepříznivým výsledkem museli něco udělat, jenže jejich trápení nebralo konce. Častokrát byli velmi nepřesní, jindy zbrklí, nebo svoje akce překombinovali. Jejich převaze sice pomohlo i vyloučení Honze Fabiánka, ale nakonec se z ní urodil jenom jeden gól. To se po standartní situaci odrazil míč k Meluzínovi a jeho střela se odrazila od břevna někam na čáru a pak ven z branky. Pomezní rozhodčí signalizoval gól a hlavní jeho verdikt potvrdil, byť sami domácí fandové přiznali, že to gól asi nebyl. Ale budiž.

Domácí se samozřejmě nechtěli s nepříznivým výsledkem smířit, ale náš výkon v obranné činnosti konečně snesl i přísnější parametry. Centrované míče po standartních situacích byly hodně nebezpečné, ale tentokrát se domácím zkrátka gólově neurodilo.

Sečteno a podtrženo, utkali jsme se zatím asi s nejslabším soupeřem. Chvíli jsme hráli kombinačně, chvíli přenášeli těžiště, chvíli přímočaře, pomohli jsme si dlouhými balony, poctivě jsme makali, ale taky jsme byli i pod tlakem. Naše hra nebyla tak dominantní a líbivá jako v Rudici, ale účel světí prostředky. Teď jen to potvrdit v dalších zápasech, třeba hned v neděli, kdy přijedou rozjeté Vysočany.

Statistika

Kořenec – Vavřinec 1:3 (0:3); 4. Přikryl Ra., 6. Přikryl Ra. (Fabiánek Jan), 38. Kovařík (Přikryl Ra.) – 66. Meluzín; Rozhodčí: Barák, Zukal, Zukal; ČK: Fabiánek Jan, ŽK: Fabiánek Jiří, Rybář M. (za kecy – 100 Kč do kasy!), Hudec

Sestava: Musil – Michlíček, Sígl, Přikryl Roman (c), Vybíhal – Fabiánek Jiří (48. Nečas), Rybář M. (74. Slouka), Fabiánek Jan, Rybář J. – Kovařík, Přikryl Radim (63. Hudec, 89. Vágner)

Nenastoupil: Kakáč

Kouč: Štolpa