Vyberte stránku

sosuvka-15-1Staré pravidlo, že vítězná sestava se nemění, vzalo před zápasem v Šošůvce za své. Pravý obránce Tomáš Michlíček se v zápase proti Vilémovicím zranil a podobně si vedl i hrající trenér Jiří Vybíhal ve čtvrtek na tréninku. Tomáš se sice do sestavy zřejmě brzy vrátí, ovšem s Jirkem je to zcela jinak. Na tréninku si totiž přivodil těžké zranění kolene a čeká ho operace.

V obraně tak nastoupil Jirka Rybář a Petr Slouka, díky čemu se do sestavy dostal posledně absentující Antonín Nečas. Domácí měli od úvodního hvizdu územní převahu, ze které si sice vytvářeli střelecké příležitosti, ale jejich orchestr neladil tak jak býváme zvyklí. Naši borci se snažili hrozit rychlými protiútoky, neb domácí byli v obranné fázi zranitelní. Z jednoho takového se urodilo v 18. minutě, když míč putoval po levé straně z nohy na nohu. Kovařík – Rychnovský, Kovařík, Přikryl – Vít Kovařík – 0:1.

Mohlo být ještě veseleji, ale Přikrylova šance po Kovaříkově centru skončila na tyči. Domácí ze své převahy vytěžili vyrovnání, když centrovaný míč z naší levé strany proskákal přes střed pole až k neobsazenému Krátkému a ten se ve velkém čtverci mílí jen málokdy – 1:1.

Po půlhodince hry musel odstoupit stoper Radek Randula, pro zranění a do hry se po delším čase dostal Michal Rybář. Těsně před půlí nařídil nepřesný rozhodčí Bureš po zákroku na Jirky Fabiánka přímý kop těsně před pokutovým územím. K míči se postavil Radim Přikryl a tvrdou ranou vyhnal pavouky z Valachovy šibenice – 1:2.

Zdravotní problémy nebraly konce a tak o půli střídal Petr Slouka. Z posledního zápasu tak zůstal v obranné čtveřici jen Roman Přikryl. Ve druhé půli domácí přitlačili na pilu. Hned v úvodu šel sám na branku Šebela, ale Tomáš Musil jej vychytal. Po té právě zmiňovaný gólman Musil vyrazil nebo lapil několik nebezpečných centrů a střeleckých pokusů.

Tlak domácích vzrůstal a naše hra byla čím dál více pasivní. Ojedinělým momentem byla gólová příležitost Radima Přikryla, kterého dlouhým centrem našel Jirka Rybář. Radim ale zaváhání obránce potrestat nedokázal a neproměnil. Domácí by zřejmě dvobrankovou ztrátu už nerozdýchali. Naši hru neoživilo ani střídání, když se na trávník dostal Kubík a v 73. minutě jsme inkasovali. Po několika prohraných soubojích se míč dostal ke Krátkému a ten skóroval – 2:2.

Rozhodující moment přišel v 83. minutě, když centr Bezděka prodloužil hlavou za obranu Sehnal a Mirek Petlach usměrnil míč za bezmocného Musila. Naše snaha o vyrovnání už gól nepřinesla v závěru musel pro krvavé zranění střídat ještě kapitán Roman Přikryl.

Přestože jsme nepředvedli špatný výkon a dvakrát vedli, ztratili jsme tři body a další zdravé hráče.

Statistika

Šošůvka – Vavřinec 3:2 (1:2); 18. Kovařík (Přikryl Ra.), 44. Přikryl Radim – 27. a 73. Krátký, 83. M. Petlach; ŽK: Randula, Fabiánek Jiří, Kovařík; Rozhodčí: Bureš

Sestava: Musil – Slouka (46. Gregor), Přikryl Roman (c) (88. Voráč), Randula (36. Rybář Michal), Rybář Jiří – Nečas (62. Kubík), Fabiánek Jan, Fabiánek Jiří (79. Růžička) – Kovařík – Rychnovský, Přikryl Radim

Nenastoupil: Novák

Realizační tým: Štolpa, Hudec Martin

Souvislosti