Vyberte stránku
jedovnice-15-1

Vavřinec – Jedovnice
Foto – Jitka Koutná

Zápas náročný na nervové soustavy trenérů a fanoušků se odehrál na vavřineckém hřišti, kde byli domácím hráčům soupeřem Jedovnice. Hosté přijeli autobusem s početnou diváckou podporou a na tribuně se k svému týmu patřičně hlásili. Domácí vavřinečtí hráči nenastoupili v zelenobílých klubových barvách a zřejmě tím hosty zaskočili, neboť jak jinak si vysvětlit vstřelený gól Vavřince snad z první akce. Jirka Vybíhal přezdívaný „Jóbek“ zatočil míč za obranu a na druhé tyči byl první Antonín Nečas – 1:0.

Jen o chvíli později mohl zvýšit Vít Kovařík, ale v dobré pozici ne a ne zakončit. Poté si navedl míč na střed hřiště Roman Přikryl, ale ke střele se neodhodlal. Další tutovku poslal po bráchově přisunutí Roman Přikryl těsně vedle. Příležitostí bylo v úvodu zápasu zkrátka dost, jenže se už další neujala a hosté srovnali. V 11. minutě skončilo naše autové vhazování u hráče v rudém dresu, rychlý posun na opačnou stranu a střela Gromského znamenala vyrovnání – 1:1.

Jedovnice byly favoritem a nic na tom nemohla změnit absence Tajnaje a Sedláčka. S přibývajícím časem přibývalo i převahy hostí a výsledkem byla druhá branka v Musilově síti, která opět nesla rukopis Jana Gromského a navíc i nohoteč Michala Rybáře – 1:2.

Při poločasové rozpravě chtěl zřejmě zkušený hostující trenér Šenk dorazit vavřinecké fotbalisty třetím gólem, neboť hosté útočili snad v osmi lidech. Výsledkem byl drtivý tlak Jedovnic a jedna šance za druhou. Míč létal okolo tyčí, gólman Tomáš Musil si opět dosytosti zachytal. Naše hra v tuto chvíli postrádala hlavu a patu a vyloženě jsme čekali na popravu. Jenže ta ne a ne přijít.

Jak se to už ve fotbale stává, ojedinělá útočná akce Vavřince přinesla vyrovnání. Jejím autorem byl Vít Kovařík a hostující lavička byla na infarkt. Jedovnice mohly vést 5:1 a namísto toho bylo – 2:2. Další útočnou akci provedl po pravé straně Nečas a Kovařík, přihrávka do druhé vlny, jenže střela kapitána Přikryla mířila těsně vedle pravého vinglu. Za chvilku na to nedoskočil centr na druhé tyči Radim Přikryl.

Hosté se nám za to odvděčili akcí gólovou, která byla rychlá a přesná – Pernica – 2:3. Do konce normální hrací doby zbývalo pět minut a Vavřinec měl ještě jednu velkou šanci. Po dlouhém pasu a propadnutí stopera Gality, šel sám na gólmana Toncera Radim Přikryl, jenže jeho střela pouze vyprášila brankářovy rukavice.

Statistika

Vavřinec – Jedovnice 2:3 (1:2); Góly: 1. Nečas (Vybíhal), 65. Kovařík (Přikryl Roman); Rozhodčí: Pospíšil Matěj, Pivoda, Roučka; ŽK: Kovařík, Nečas; Návštěva 68 diváků

SestavaMusil – Rybář Jiří, Sígl, Rybář Michal, Vybíhal – Nečas, Fabiánek Jan (56. Fabiánek Jiří), Vágner (46. Kakáč), Přikryl Roman (c) – Kovařík (85. Hudec), Přikryl Radim

Realizační tým: Štolpa

Souvislosti

Facebook SK Jedovnice – Vavřinec Jedovnice – 2:3