Vyberte stránku

Úvodní mistrovský zápas „B“ týmu jsme odehráli na hřišti hráčů z Voděrad. První šanci jsme si dokázali vytvořit v 11. minutě, kdy Tomáš Kakáč střelou z hranice velkého vápna zkoušel ohrozit soupeřovu bránu, ale ta letěla nad. Další šanci jsme měli po autovém vhazování. Míč doputoval až na malé vápno a být Pedro o 3 centimetry vyšší, tak mohl zakončovat, ale takto mu míč jen učesal pěšinku.

Od této chvíle jsme začali vytvářet směrem dozadu spoustu chyb a ve 21. minutě přišel trest v podobě gólu. Střela soupeře šla po zemi ke vzdálenější tyči a gólman se za střelou jen stihl otočit. Naše odpověď na gól přišla téměř okamžitě. 22. minuta a Petr Kakáč poslal centr do vápna kde se na hranici offsidu nejlépe zorientoval Jiří Suchý a nekompromisně zakončil. V 31. minutě přišlo vynucené střídání právě autora zatím jediného gólu kvůli zranění v úvodu zápasu. Místo něj tedy nastoupil Víťa Kovařík.

Těsně před odchodem do kabin jsme na polovině ztratili míč a unikajícího útočníka už mohl Michal Rybář zastavit jen za cenu faulu. Odměnou mu byla žlutá karta. Do kabin se šlo tedy za stavu 1:1. V obraně jsme byli velmi nedůslední a mohli jsme být rádi, že jsme gólů nedostali ještě víc.

Druhý poločas začali aktivněji hráči soupeře. První střelu k tyči na poslední chvíli vytěsnil Eda Jakubčik na roh. Až v 54. minutě se nám podařilo vytvořit si šanci. Víťa Kovařík na půlce vybojoval balón a Matěj Kadlec prokličkoval středem až před gólmana, kterého také obešel, a my šli do vedení. Chvíli na to mohl Michal Rybář přidat další gól, ale jeho střela z přímého kopu jen proletěla těsně vedle tyče.

Jak to tak bývá, nechali jsme se unést vedením a začali dělat spoustu chyb. V 70. minutě nám utekl hráč, ale jeho střela skončila jen na tyči. V 73. minutě už jsme takové štěstí neměli. Soupeř vyslal tvrdou střelu z velmi ostrého úhlu přesně pod břevno. Nechytatelná střela znamenala vyrovnání na 2:2.

O chvíli později opět po nedůsledném bránění a chybě u rohového praporku, soupeř odcentroval do vápna a hlavička do odkryté brány znamenala otočení skóre ve prospěch domácího celku. Do konce hrací doby se již nic podstatného neudálo a soupeř tedy zvítězil těsným výsledkem 3:2. Abych to shrnul, dělali jsme spoustu chyb, které musíme do příštích zápasů co nejvíce eliminovat.

Statistika

VoděradyVavřinec B 3:2 (1:1); ŽK: Rybář; Rozhodčí: Fadrný, Pinkava, Bureš

Sestava: Jakubčik Eduard – Kakáč Petr, Vymazal Lukáš (77. Dvořák Martin), Rybář Michal, Fabiánek Jiří (c) – Kakáč Tomáš (87. Hudec Martin), Vágner Petr, Přikryl Roman, Kadlec Matěj  – Březina Lukáš (84. Zouhar Karel), Suchý Jiří (31. Kovařík Vít)

Nenastoupil: Hasoň Pavel