Vyberte stránku

V prvním jarním zápase se představili na domácím hřišti hráči záložního týmu, když přivítali Voděrady.

V brance Vavřince se představil Dominik Zmeko, který se v Áčku gólově neprosadil v útoku a tak v Juniorce nastoupil v brance. Nutno poznamenat že si vedl velmi sebejistě a bez chyb. V obraně nastoupil rekonvalescent Petr Nowak, který se na hřiště vrátil v rekordně krátkém čase po těžké operaci kolene. Připraven byl už minulý týden v Kotvrdovicích, ale tam jej v rozcvičce zastavil zadní stehenní sval.

Rozhodčí Machorek už si nepočínal s takovým přehledem jako jeho předchůdce Brach v předchozím zápase, možná i proto přibylo na hřišti vyhrocených situací. K vidění byl fotbal trochu atraktivnější než ten ve kterém se představilo naše Áčko, nicméně góly chyběly v prvním poločase i v tomto zápase.

O poločase trenéři Pavel Zmeko a Milan Kadlec provedli dvě změny v sestavě se snahou oživit hru do druhé půle. Stejně jako v prvním zápase i tentokrát skórovali hosté jako první. Akce po levé straně zakončil útočník ostrým centrem na vzdálenější tyč, kde byl u míče první výborně technicky vybavený Miksan – 0:1.

Trenéři dál pokračovali ve střídání a noví hráči přinesli na hřiště pohyb, zaujetí a nasazení. V 64. minutě unikal po křídle Suchý a faul hostujícího Heilera volal po vyloučení, spravila to žlutá karta. V 70. minutě unikal soupeřům do samostatného úniku Jiří Suchý a ti ho zastavili nedovoleným zákrokem. Následovala penalta, karta žádná. Penaltu s přehledem proměnil Tomáš Vrana – 1:1.

Vítězství přinesla situace za 75. minuty, kdy Jan Trtílek zatáhl míč po levé straně a tečovanou střelou rozvlnil síť za gólmanem Šebkem. Střela byla tečovaná a gólman neměl v podstatě šanci zasáhnout – 2:1.

Hráči Benfiky si svůj zápas odmakali, nevzdali se ani za nepříznivého stavu a s pomocí střídajících hráčů dovedli zápas do vítězného konce. Budiž jim to povzbuzením do dalších zápasů.

Statistika

Vavřinec B – Voděrady 2:1 (0:0); Góly: 70. Vrana (pen.), 75. Trtílek – 49. Miksan; ŽK: Vrana, Dvořák, Suchý; Rozhodčí: Machorek, Brach, Brach; Návštěva: 40 diváků

Sestava: Zmeko – Kakáč P., Vrana, Nowak, Fabiánek – Kakáč T. (58. Dvořák), Vágner (46. Voráč), Růžička (46. Suchý), Kočí R. (70. Vymazal) – Březina (65. Zouhar), Trtílek

Trenér: Zmeko, Kadlec