Vyberte stránku

vavrinec-turnaj-2017Po úterním tréninku jsme vyzpovídali trenéra Nováka

Máte za sebou první přípravné zápasy, odehráli jste Turnaj ve Vilémovicích. Jak jsi byl spokojen, byly to první zápasy v přípravě, v týmu je hodně nových tváří, kádr se dává se dohromady. Jak se ti to líbilo?

Když to vezmu od začátku, oslovil jsem asi tak 25 hráčů, účast mě předběžně potvrdilo 18, ale ve finále jich bylo 14. Na turnaji nastoupili hráči, kteří s námi hráli po první. Tomáš Vrana hrál dozadu dobře, vyhrával souboje, dopředu to bylo trochu horší, ale myslím si, že si to sedne. Peťa Ondráček odehrál zápasy velmi dobře, dal góla, měl dobrý pohyb. Škoda toho zranění, protože vypadá že bude mimo hru na delší dobu a vtom startu sezóny nám bude chybět. Milan Brychta rok a půl nehrál a je to na něm vidět, ale myslím že pro nás bude přínos. Richard Němec, má neuvěřitelně naběhaný, nicméně i na něm je vidět pauza.

Když nebudu mluvit o těch nových hráčích, tak se mě asi nejvíc líbil Peťa Nowak, který byl hodně aktivní jak dozadu tak dopředu, nabízel se, přesně rozehrával.

Začali jste proti dorostu Ráječka.

Jo, první zápas jsme odehráli s dorostem Ráječka, který byl doplněn o tři vyšlé dorostence z Blanska, takže zápas byl ve svižném tempu. Soupeř už tři týdny trénuje, takže je rozehranější než my, kteří jsme vlastně měli před turnajem dva tréninky a na nich ještě nebyli všichni hráči, protože jsou dovolené. Remíza je asi zasloužená, v penaltovém rozstřelu nás potom podržel gólman Musil, který svého soka předčil. Několikrát vystihl směr a v osmé sérii penaltu zneškodnil.

Druhé utkání bylo už lepší nebo to taky nebylo ono?

V tom druhém zápase sme už měli horší pohyb, bylo znát že nám v tom vedru docházejí síly. Naštěstí jsme celkem brzy dali dva góly, které vstřelil Pavel Zmeko. První po parádní individuální akci a druhý z penalty po faulu na Radima Přikryla. Vilémovice hráli na tři útočníky, místy až na čtyři a dostávali se nám za obranu a bylo to hodně nepříjemné. V závěru tam nastoupili i nějací hráči z Vilémovického áčka, takže jsme byli pod tlakem. I když jsme odešli fyzicky, tak jsme vedení udrželi. Jediný kdo neměl problém s kondicí byl Richard Němec.

Celkově to byl přínos ten turnaj, jsi rád, že jste se ho zúčastnili?

Kdybych věděl, že se nám zraní dva hráči (Suchý a Ondráček), tak bych tam nejel. Raději bych si zahrál modelovaný zápas s Juniorkou.

Jaký je váš další program?

Teď v neděli hraje Benfika, takže jsem řekl trenérovi aby si vzal hráče, kteří nehráli na turnaji aby měli zápasovou praxi.

Jinak trénujete v klasickém tempu úterý – čtvrtek? 

Jo, tréninky jsou stále stejně, snažíme se tam pracovat na kondici, zlepšit práci s míčem, rozehrávku, a přidáme standartní situace.

O dalším víkendu hrajete ještě něco?

Příští víkend nás čeká pohárový zápas proti Lipůvce tady u nás v domácím prostředí a chceme vyhrát a postoupit do dalšího kola.