Vyberte stránku
IMAG2924

Zaplněné hlediště

V prvním zápase v nové sezóně se na pouťovou sobotu představilo áčko na domácím hřišti. Utkání přihlížela v krásném počasí velmi pěkná návštěva. Trenér Novák se musel obejít bez několika dovolenkujících hráčů, zato v sestavě nechyběly nové tváře. Navrátilci Kovařík a Vrána, nováčci Brichta s Rekem, na lavičce byl připraven Manoušek.

Vavřinečtí fotbalisté začali utkání aktivně, měli míč častěji na kopačkách, ale příležitosti ne a ne přijít. Až se po parádním pasu od Nowaka z levé strany dostal na pravém křídle Kovařík, ale jeho umístěná střela skončila těsně vedle. O poznání lépe si vedl kapitán Přikryl, když hostujícímu gólmanovi zakrylo výhled hned několik hráčů a Roman Přikryl chytrou střelou poslal míč do sítě – 1:0.

Po změně stran přišel už tradiční vavřinecký odpočinek a tak jen díky nepřesnosti kotvrdovických nebylo vyrovnáno. Po čtvrthodince se domácí probrali a po standartní situaci se ocitl ve vyložené příležitosti Radim Přikryl, gólman jej však vychytal. O chvíli později mířil Rek těsně vedle po parádním pasu Tomáše Kakáče.

Druhý gól zařídil Vít Kovařík, když se prosadil z přímého kopu. Jeho technická střela mířila přesně k tyči a gólman Tihelka neměl šanci – 2:0. Definitivní podobu výsledku přinesl gól Andreje Reka po pěkné příhře Radima Přikryla – 3:0. Další gól mohl přidat střídající Radim Manoušek, ale samostatný únik se mu proměnit nepodařilo.

Sečteno a podtrženo, i když se do hry vloudilo množství nepřesností a tradiční popřestávkový spánek, vavřinecký fotbal po dlouhé době opět diváky bavil. Hráči hráli s chutí, zápalem a nasazením. Dobrým výkonem se prezentovali vlastně všichni hráči. Diváci odcházeli z hlediště po téměř zapomenuté děkovačce a příjemným pocitem. Jen více takových zápasů.

Statistika

Vavřinec – Kotvrdovice 3:0 (1:0); Góly: 23. Přikryl Roman, 74. Kovařík, 82. Rek; Rozhodčí: Bureš, Roučka, Jalový; ŽK: Nowak, Přikryl Radim; Návštěva: 80 diváků

Sestava: Musil – Vrana, Přikryl Roman (c), Brychta, Nowak (80. Vágner) – Kakáč T. (57. Manoušek), Přikryl Radim, Rybář M. (82. Zmeko), Nečas – Kovařík, Rek (85.Vybíhal)

Trenér: Novák