Vyberte stránku

Nová sezóna začíná už tradičně na vavřineckou pouť a vždy je snahou vedení oddílu, aby se sváteční zápas hrál na domácím hřišti ve Vavřinci. Tentokrát byl ve hře i páteční termín zápasu, ale k tomu je potřeba souhlas hostujícího klubu a tentokrát se dohoda nepodařila. A tak se nehrálo v pátek, jak by si přáli hráči, ale v sobotu, jak si přáli fanoušci. Snad poprvé se hrálo v 17:30, což je snad nejpozdnější možný začátek utkání. Důvod je jednoznačný, v 16:30 se na návsi odehrávala mše svatá.

V základní sestavě se představili dva navrátilci. Matěj Kadlec se vrátil po roce v dorostu SK Olympie Ráječko hrajícím krajskou soutěž. Po třech sezónách v Šošůvce se vrátil Jan Fabiánek. Novou akvizicí je i Michal Skála, který se na lavičce nedočkal možnosti zasáhnout do hry, ale jeho čas ještě určitě přijde.

První půle nepřinesla domácím fanouškům téměř nic zajímavého. Hráči působili ospalým dojmem, vázla kombinace, přechod do útoku byl pomalý. Nutno podotknout, že hráči byli na utkání připraveni poctivě po všech směrech, to se musí nechat. Hosté z Benešova hrozili zejména po naší levé straně, ale rychlé protiútoky nebyli schopni zakončit přesně. Několikrát vystřelili, ale často mimo branku. Naši hráči se osmělovali postupně. V rychlém protiútoku si Skoupý předkopl míč příliš daleko, poté pronikl po levé straně Ondřej Zmeko, ale jeho přihrávku před bránu zneškodnil gólman hostí. Po pravé straně se v závěru poločasu prosmýkl opět Zmeko, ale gólman Živný jeho střelu vytáhl na rohový kop. Z něj střílel prudce hlavou Skoupý, ale těsně vedle.

Do druhé půle přehodil trenér Novák krajní obránce a do hry poslal Marka Hudce, který nahradil zraněného Brichtu. Přestože byl Brichta jedním z nejaktivnějších hráčů Vavřince v první půli, Hudec hru oživil. Paradoxně se ale z vedení radovali hosté. Autové vhazování z naší levé strany prodloužili benešovští až na vzdálenější tyč , kde nehlídaný David Andrlík kolenem poslal míč do sítě – 0:1.

Po deseti minutách to vypadalo s vavřineckými ještě hůře, když před vlastním pokutovým územím ztratili po rychlém protiútoku míč a Abrahám jej chytrou a přesnou střelou poslal k tyči kapitán Abrahám. Střela to byla slabá, nicméně ukrytá a přesná a Musil neměl šanci – 0:2.

Vavřinečtí hráči ale neskládali zbraně a přidali na tempu, zpřesnili kombinaci, zvýšili bojovnost, zrychlili přechod do útoku. Možná jim pomohli domácí vlajkonoši, kteří s klaksonem z lokomotivy zatroubili ke změně a zároveň probudili několik batolat v kočárcích přihlížejícím maminkám na tribuně i v přilehlém Parku.

Po Fabiánkově akci střílel do středu brány Souček, nepřesně pálil Hudec. Kapitán Roman Přikryl se vysunul dopředu, narazil si se Součkem. Ten ho našel krásným míčem za obranu a Roman snížil střelou k tyči na 1:2.

Jen o pět minut později přizvednul centr za obranu Michal Skoupý a vyběhnuvší gólman neměl šanci – srovnáno 2:2.

Utkání gradovalo. Do konce zbývalo dvacet minut a gól visel ve vzduchu. Hudec střílel opět vedle, ve výborné příležitosti nastřelil opět brankáře Skoupý. Vavřinečtí makali, ale vítězného gólu se už nedočkali. Přesto si za výrazné zlepšení ve druhé půli dočkali zaslouženého potlesku diváků, byť získali pouze bod.

Statistika

Vavřinec – Benešov 2:2 (0:0); Góly: 63. Přikryl Roman, 68. Skoupý Michal – 47. Andrlík D., 57. Abrahám M. ; ŽK: Přikryl Roman, Přikryl Radim, Skoupý; Rozhodčí: Bureš, Kroutil, Stria; Návštěva 70 diváků

Sestava

Musil – Kočí M., Přikryl Roman (c), Rybář, Přikryl Radim – Kadlec, Souček, Fabiánek Jan, Brichta (46. Hudec) – Koupý, Zmeko O.

Nenastoupili: Skála, Šindelka, Manoušek, Fabiánek Jiří

Vedoucí: Manoušek