Vyberte stránku

Pro první jarní vítězství z hřiště soupeře zajeli naši muži do Ráječka.

Už v 1. minutě obešel hned několik hráčů Přikryl, přenechal míč Dvořáčkovi, který ale z levé strany nastřelil právě Přikryla. Ten zachoval chladnou hlavu vyzval ke skórování před brankou zcela nekrytého Romana Moravce – 0:1.

Jen o tři minuty později inkasoval při hlavičkovém souboji tvrdý úder do nosu Aleš Vágner a zdravotník měl plné ruce práce se zastavením krvácení. To se ale dlouho nedařilo.

Po celou první půli se hrál velice svižný fotbal se šancemi na obou stranách. Vavřinec se snažil vodit akce až do pokutového území a častokrát míč ztrácel. To domácí Benfika střílela ze všech možných pozic, ale naštěstí většinou mimo tyče nebo na připraveného brankáře Musila.

Na druhé straně zahrozil ve 26. minutě Toník Moravec, ale jeho střelu z voleje gólman vytáhl na roh.

Ve druhé půli nahradil na hrotu Radima Přikryla Hebelka a ve 49. minutě musel pro zranění střídat Petr Slouka. Po hodině hry atakovali domácí hráči ve velkém čtverci nedovoleně Dvořáčka a Jan Konečný pokutový kop s přehledem proměnil – 0:2.

O 15. minut později vysunul efektně Hebelka Hrazdíru a jeho střela skončila na tyči. Jen dvě minuty poté zatáhl míč po levé straně Miloš Dvořáček a nepovedený střílený centr propadl gólmanovi mezi rukama – 0:3. Už tak slibné vedení ještě zvýšil o minutu později Lukáš Hebelka, když jej přímo ukázkově uvolnil Roman Moravec. Lukáš obešel gólmana a zavěsil – 0:4.

Za beznadějného stavu domácí vystřídali a z rozhodnutého zápasu se málem stalo drama. V 80. minutě totiž snížil na 1:4 domácí hrající trenér Rajtšlégr a Ráječko začalo věřit. Dvě minuty na to snížil Ondřej Buš na 2:4 a aby to nebylo málo, tak tentýž hráč přidal svůj druhý gólový úspěch v 88. minutě. Vavřinec ale hubený náskok udržel a přivezl domů plný bodový počet.

Statistika

Ráječko BVavřinec 3:4 (0:1); 1. Moravec R. (Přikryl), 51. Konečný (pen.), 77. Dvořáček (Vágner), 78. Hebelka (Moravec R.); ŽK: Přikryl, Musil A.

Sestava

Musil T. – Konečný – Zmeko, Moravec A., Slouka (49. Hrazdíra) – Novotný, Moravec R., Šindelka, Vágner (84. Musil A.) – Přikryl (46. Hebelka), Dvořáček