Vyberte stránku

Do zápasu jsme nastoupili bez dvou členů základní sestavy – Fabiána a Sedláka. Start tohoto utkání byl svižný na obou stranách, avšak jako první udeřili domácí. Běžela asi 12. minuta, to se uvolnil záložník Lipůvky, dostal krásný pas, na který nestačil dosáhnout Anty Nečas a střelou k tyči otevřel skóre 1-0.

Domácí přehrávali naše hráče snad na všech postech, ale v jejich útocích jim zabránila ve většině případech buď vavřinecká obrana nebo vlastní nepřesnost. Několikrát se k centru nebo zakončení dostali rychlonozí domácí záložníci, ale Suchomelovu bránu netrefili. Ale ve 30. minutě Lipůvka udeřila podruhé. To na pravé straně obalamutil šikovný domácí záložník dva naše hráče, dostal se až do vápna, kde o něj lehce zavadil Michlíček, po čemž následovala penalta. Tu s velkým přehledem proměnil kapitán Lipůvky 2-0.

Nemohli jsme se skoro ani dostat do domácího velkého vápna natož ohrozit branku. Výjimkou jsou snad jen pokusy Březiny, které byly z valné většiny zblokovány nebo mířily mimo branku, a pokusy Kocourka a Zemacha nebo \“motanice\“ po standartních situacích, ale ani z nich jsme gól nedali.

A tak na konci první půlky svítily na světelné tabuli 2 góly u Lipůvky a 0 u nás. Ve druhém poločase jsme opět chtěli zkorigovat, popř. zvrátit na svou stranu, což se nám ale po snaze nepodařilo.

Ihned po začátku závěrečné půle se prosadili opět domácí. To po rychlém protiútoku poslal z hranice 25 metrů útočník tvrdou střelu, na kterou Suchomel nedosáhl a bylo to 3-0.

Ve druhé půlce jsme byli aktivnější než v úvodu, krásné balony rozdával křídlům Nečasovi a kapitánovi Cupákovi výborně hrající Vlasta Zemach, který si dával míče a s kolegou ve středu zálohy Kocourkem, ale ani toto ke gólu nevedlo.

70. minuta – další gól domácích, záložník dostal přihrávku přesně do nohy, ukázkově si ji zpracoval a přesnou střelou k tyči dal 4. gól. 4-0.

V závěru nás domácí tým trochu zatlačil, a to pak vyústilo v 5. gól, to se z hranice velkého vápna trefil jeden z hráčů Lipůvky. 5-0.

Po rohu domácích, v 89. minutě odkopl míč až na půlku Vágner, míč se dostal k Březinovi, který utekl obránci a se štěstím alespoň symbolicky upravil skóre na konečných 5-1 z pohledu Lipůvky.

Lipůvka : Vavřinec – 5:1 (2:0); 89. Březina (Vágner)

Suchomel – Vágner – Kozák, Nečas P., Michlíček – Cupák, Kocourek, Zemach, Nečas A. – Březina, Ševčík