Vyberte stránku

Díky velkému náskoku na ostatní týmy jsme měli možnost stvrdit postup o soutěž výš již 4 kola před koncem soutěže. Pro výhru jsme si dokráčeli vcelku snadno. Domácí tým jsme přehrávali a naše vedení se během zápasu vyšplhalo na pohodlný tříbrankový náskok. Lažanům se v druhé půli podařilo snížit, což jim vlilo česrtvou krev do žil. Snaživé pokusy o dobytí naší branky už ale vedly spíše jen k šarvátkám, faulům a slovní přestřelkám. Naše vítězství však bylo zasloužené a postup stvrzen. Tři kola před koncem soutěže máme na kontě 58 bodů (zápasová bilance 19-1-3) při skóre 83:26 a na druhý Kunštát nedostižný náskok 11 bodů.

Utkání jsme začali vlažně a hned v úvodu domácí zahrozili. Do vápna nám propadl skákavý míč, který však domácí forvard poslal jen do kopřiv daleko za brankou. Pak už se o slovo přihlásila naše kombinační hra – chvílemi opět až profesorská. Na mokrém a nerovném hřišti jsme se snažili soupeřovu branku dobýt přesnými míči za obranu. První pět pokusů nám domácí tým bez problémů odvrátil, ale pak už se objevila okénka. Koneckonců při počtu kolem dvaceti míčů za obranu během poločasu se není co divit. V dobré střelecké pozici se ocitli Nečas, Klimeš i Přikryl, ale gól znamenala až přesná hlavička Klimeše po rohu Radima Přikryla 0:1.

Do poločasu ještě zvýšil naše vedení Anty Nečas, který překonal brankáře šourákem umístěným přesně k tyči. Ještě do poločasu nám Anty ukázal, že levačku má pouze na opírání. Ve střelecké pozici použil místo nabízející se levé nohy krkolomně pravou a bylo po šanci. Domácí zahrozili dvakrát z pravé strany. První střela mířila z hranice pokutového území mimo. Podruhé se útočníkovi na rohu malého vápna zamotal míč pod nahama, následnou střelu ztlumil Musil a definitivně ji odkopl jeden z obránců.

Druhá půle byla prvních 20 minut jasně v naší režii. Libor Klimeš přidal třetí branku a měli jsme několik dalších příležitostí. Domácí se snažili o brejky, ale jejich snaha se tříštila na naší spolehlivě fungující obraně. Přesto si několikrát neodpustili pokopat naše obránce, kteří jim odebrali míč. Důsledkem toho šlo v dalších soubojích o zdraví. Lažany snížily čtvrt hodiny před koncem na 1:3 a převzaly iniciativu. Několikrát jim pomohl i bazén na kraji hřiště v němž se zastavovaly míče. Hřiště bylo vzhledem k počasí pochopitelně podmáčené a místy to hráčům dělalo potíže. Zápas to však dělalo zajímavějším. Na nic víc už se soupeř do konce utkání nezmohl a Vavřinec si tak dokráčel pro postupové vítězství 1:3. Oslavy proběhly jen decentní. Hlavní veselí si schováváme na domácí půdu a pro naše fanoušky.

Lažany – Vavřinec 1:3 (0:2)

Branky : Klimeš 2, Nečas

Sestava: Musil – Wutka, Přikryl Roman, Pokoj, Kočí (Moravec) – Kovařík, Nečas, Fabiánek, Beneš (Kakáč) – Přikryl Radim (Michlíček), Klimeš

Nenastoupil: Vybíhal, Burget