Vyberte stránku

muzi-podzim-2014Na jaře si odvezly Vysočany z Vavřince všechny tři body a všichni fanoušci s napětím očekávali, jestli si je odvezou znovu, nebo body zůstanou doma a vavřinečtí tak potvrdí vítězství z Kořence. Jakýkoliv bodový zisk by totiž poposunul Vavřinec blíže k unikajícím soupeřům. Platila bohužel ta první varianta a výhra z Kořence je nám momentálně v podstatě k ničemu. Vysočany sice  nepředvedly svůj nejlepší výkon v sezoně, spíše naopak, ale ten náš nemohl stačit ani na remízu.

V podstatě od první minuty byly Vysočany jasně lepším týmem. Mnohem lépe se pohybovaly a nechyběla jim přesnost. Už v 5. miutě střídal pro zranění Michal Rybář a hosté už mohli vést, Nečase naštěstí zastavil praporek pomezního Zukala. Na druhé straně přetavil ojedinělou šanci v gól Radim Přikryl, když zcela bez podpory spoluhráčů prošel vysočanskou obranou a otevřel skóre – 1:0.

Vstřelený gól ale nic nezměnil, hosté byli i dál jasně lepší. Výsledkem byla kolmice na hranici vápna, střela Kaly, kterou sice gólman Musil vyrazil, ale Roman Přikryl ji poslal zpět do sítě – 1:1. Tlak Vysočan pokračoval, a Kala vstřelil druhou branku. Míč měl už na dlouhou nohu, ale přesto skončil přímo v šibenici – 1:2. Po druhém gólu se hosté mírně uspokojili a nechali nás alespoň trochu hrát, ale naše akce končily nakopnutím míče na stopera Hejče, jenž je s klidem sbíral  a rozehrával další a další akce Vysočan.

Poločasová domluva zvýšeným hlasem sice zabrala, ale až poté co jsme opět inkasovali. Nízko zahraný rohový kop odvrátil Vágner pouze na penaltu, kde věděl Tomáš Hejč jak s míčem naložit – 1:3. Jak už bylo zmíněno, ve druhé půli jsme předvedli přecejen lepší fotbal a zejména lepší pohyb, bez kterého se kopaná hrát nedá. Výsledkem byla akce nesoucí rukopis našich hroťáků. Rozjel ji Radim Přikryl a zakončil Vít Kovařík – 2:3.

Radost nám nevydržela příliš dlouho, to hostující Torda prošel naší obranou jak nůž máslem a překonal i Musila – 2:4. Malou jiskru naděje vykřesal střídající Marek Hudec, kterému posadil na hlavu centrovaný přímák Vít Kovařík – 3:4. Jenže to bylo všechno, poslední střela Romana Přikryla totiž z uctivé vzdálenosti mířila těsně vedle  pravé šibenice.

Za týden jedeme do Doubravice a přestože se loňský účastník krajských soutěží trápí, bude to utkání velmi těžké. A pokud budeme hrát tak, jako včera v první půli, další průser nás nemine.

Statistika

Vavřinec – Vysočany 3:4 (1:2); Góly: 7.  Prikryl Radim (Roman), 54. Kovařík (Přikryl Radim), 77. Hudec (Kovařík) – 24. Kala, 32. Kala, 47. Hejč T., 70. Torda; Rozhodčí: Tejkal, Zukal M., Štolpa; Návštěva: 70 diváků

Sestava: Musil – Michlíček, Sígl, Přikryl Roman (c), Rybář J. – Kubík (78. Slouka), Fabiánek Jiří (73. Hudec), Rybář M. (4. Vágner 56. Burget), Nečas – Kovařík, Přikryl

Nenastoupil: Kakáč

Souvislosti