Vyberte stránku

Třetí utkání po sobě odehrál Vavřinec na hřišti soupeře a potřetí jsme nedokázali uspět. Tentokrát byla sestava poznamenána mnoha absencemi, a tak trenér pozměnil rozestavení i taktiku. Změny bohužel nepřinesly kýžený efekt. Domácí Ostrov byl od začátku lepším týmem a dostával se do šancí. Nebezpečný byl především štírek Gross, který si vypracoval hned několik příležitostí a jednu z nich proměnil ve vedoucí branku. Hned o chvíli později jsme si nepohlídali standardní situaci a domácí Štreit tvrdou hlavičkou propašoval míč do sítě.

Jak ukázal pozdější vývoj utkání, byl to rozhodující moment utkání. Vavřinec sice přeskupil své řady a vyrovnal alespoň opticky poměr sil, ale domácí s přehledem kontrolovali vývoj utkání. Vavřinecká ofenziva nebyla tak produktivní jako v předešlých zápasech, přesto si několik střeleckých pozic připravila. Zejména výkon Nečase na kraji zálohy zaslouží pochvalu, protože hned několikrát svým pohybem a vedením míče zamotal hlavu domácí obraně. Ke kýžené brance však v první půli bylo daleko. Nejistého domácího brankáře jsme příliš nevyzkoušeli.

Druhá půle nabídla několik šancí na obou stranách a hned 4 branky. Nejprve proměnil exvavřinecký Randula penaltu. Následně oslavil svůj start v A týmu gólem Březina, který šel důrazně za vysokým míčem a v obležení dvou obránců jej nasměroval do sítě. Domácí si však tříbrankový náskok vzali hned vzápětí zpět, když využili velké mezery v naší obraně. Závěrečnou branku utkání obstaral Zdena Růžička, jehož přímý volný kop nedokázal zkrotit brankář Ostrova. Také Zdena si za áčko zahrál po delší odmlce. Díky rozsáhlé marodce mají hráči širšího kádru možnost ukázat se o soutěž výš než obvykle. Vzhledem ke zlepšení, které B tým v posledním týdnu předvedl, má trenér Novák z čeho vybírat.

Statistika

Ostrov – Vavřinec 4:2 (2:0)

Sestava: Musil – Michlíček, Vrána, Nečas – Fabiánek, Rybář M., Růžička, Přikryl Roman (c) – Kovařík, Rek, Přikryl Radim