Vyberte stránku

Po vítězném zápase v Ostrově přivítali naši muži na domácím hřišti Olomučany. Ani tentokrát nepoznali hořkost porážky, bodovali na plno a drží se v popředí soutěže.

Do utkání s Olomučany jsme šli s jasným cílem zopakovat herní a disciplinovaný výkon jako v Ostrově a uhrát doma tři body s nepříjemným soupeřem.

1. poločas

Od první minuty bylo vedet ze jediné co se nám daří je disciplína, ale výkon nikoliv. Někdy to vypadalo tak, že se nám nechce hýbat a soupeř se asi porazí sám a my to odehrajeme “profesorsky”. Vůbec se nám nedařilo kombinovat a víceméně jsme hráli balóny na náhodu dopředu.

Jediný kdo dokázal ohrozit soupeřovu obranu byl Skoupý, který dvakrát pálil vedle. Dvakrát byl faulován na hranici vápna ale jednou trefena zeď a podruhé se sice rozvlnila sít, ale jen ta co chytá míče za brankou aby neskončily ve vedlejší vesnici.

Zato soupeř hrál jednoduše. Nelámal si hlavu s kombinací a hrál dlouhé míče za obranu, kde často sváděl Kovařík souboje sám proti dvěma útočníkům Olomučan. Zbytek naší obrany se nechával unášet utočením a zapomínal bránit. Nutno říct ze Vít Kovařík neprohrál jediný souboj ani proti přesile a vždy situaci zachránil.

Soupeř nás mohl potrestat propadnutým centrem na zadní tyči kde Konečný z voleje pálil těsně mimo pravé tyče. To jsme měli štěstí. Po dalším rohovém kopu jsme zahrozili my a dokonce i gólově ale rozhodčí gól neuznal pro útočný faul. Tak se šlo do kabin za stavu 0:0.

2. poločas

Druhý poločas však nastoupil úplně jiny Vavrinec. Tým který přestal šetřit krokem, začal hrát kombinační fotbal kterým přehrával soupeře na jeden dotek. Největší problémy soupeři dělal svou rychlostí Alexandr Rek, kterého soupeř těžko chytal a zastavoval.

A byl to právě Rek, který si našel odražený míč na 25 metrech za vápnem a z první ho poslal do šibenice – 1:0!

Druhý gól po krásné kombinaci Kunc – Zmeko – Kočí zakončil prvně jmenovaný Ondřej Kunc – 2:0. Za dvě minuty na to utekl po křídle Matuška, našel na vápně volného Michala Skoupého a ten tvrdou ranou za háčky uklidnil zápas na konečných – 3:0.

Pak už se víceméně zápas dohrával v naší režii a na našich kopačkách. Měli jsme ještě několik dobrých šancí, když třeba ještě střídající Radim Přikryl mohl navýšit skóre, ale o kousek minul bránu.

Zápas skončil 3:0 a protože se vítězství nerodilo snadno, jsou tři body o to cennější. Olomučany na nás byly výborně připraveny, ostatně jako vždy pod taktovkou Jiřího Čendy Pokoje ml.

Autor reportáže – Radim Manoušek

Statistika

Vavřinec – Olomučany 3:0 (0:0); Branky: 49. Rek Al., 59. Kunc, 61. Skoupý; ŽK: Skála, Zmeko D.; Rozhodčí: Skoták, Vybíhal, Kočí Mir.

Sestava: Musil – Hebký Z., Kunc (c), Kovařík, Skála – Matuška (67. Kakáč T.), Rek Al.(80. Fabiánek Jiří), Fabiánek Jan, Kočí M. – Zmeko D. (54. Přikryl Ra.), Skoupý (70. Hebký M.)

Trenér – Manoušek Radim, Vedoucí týmu – Skoták Michal, Hlavní pořadatel – Přikryl Roman

Štítky