Vyberte stránku

Ráječko – jeden z papírově slabších soupeřů. I kvůli tomuhle jsme chtěli na hřišti posledního celku tabulky získat 3 body. Po výkopu byla hra velmi vyrovnaná. Do první šance se dostal domácí tým, ale před vápnem zastavil útočícího hráče vavřinecký stoper jen za cenu faulu. Ten zahrál ráječkovský exekutor těsně nad břevno Suchomelovy brány. Do možností na vstřelení gólu se poté dostávali oba týmy, domácí po křídlech, hosté středem. Oba týmy ale podrželi brankáři.

Ráječko hrozilo zejména ze standardních situací, hlavně z rohů. Vavřinecký tým, jako obvykle, z Březinových přímých volných kopů, ale hráči si s těmito šancemi nedokázali poradit jak na jedné, tak na druhé straně. Za zmínku stojí snad jen jeden z našich rohů, po kterém hlavičkoval ve velké šanci na přední tyči Fabiánek vedle. Naši hráči ostřelovali domácí svatyni „všelijak“ možně, ale nikdy „to“ tam nespadlo. Po první půli bylo skóre vyrovnané 0:0.

Do druhé půle jsme nastoupili s tím, že chceme dát branku a vyhrát alespoň nejtěsnějším možným rozdílem. V 68. minutě zahrával Březina volný přímý kop, který po chybě brankáře skončil až v síti! 0:1. Poté přišel zlomový okamžik celého utkání, domácí vysunuli svého kapitána, do té doby hrající na stoperu, na hrot. Ten si dělal s domácí obranou co chtěl. Byl to právě on, co dal vyrovnávací gól. Po úniku jednoho z ráječkovských hráčů po naší levé straně a centru mířícím při zemi do vápna, špatně odhadl svůj výběh z brány Suchomel. Těsně předtím, než se Vojta stačil zmocnit míče, doklepl ho domácí hrot do brány- 1:1.

To do konce utkání zbývalo dobrých 15 minut. Po tomto gólu jsme jako obvykle přestali hrát a soupeř si s námi dělal co chtěl. Dostali jsme se snad jen ke dvěma střelám v podání Zemacha a Kocourka, ty ale gólem skončit ani nemohly. Po dalším centru na hranici velkého vápna v 80. minutě se domácí radovali podruhé, to dostal míč záložník Ráječka, projel skrumáží vavřineckých těl a pohodlně skóroval – 2:1. Do konce zápasu se naši hráči ještě pokoušeli o vyrovnání, ale marně. Z tohoto utkání jsme opět, jako z dalších hřištích soupeřů vyšli bodově naprázdno.

Ráječko – Vavřinec 2:1 (0:0); Březina ; ŽK: Zemach

Suchomel – Vágner – Březina, Nečas P., Michlíček – Kocourek, Cupák (45. Nečas A.), Kozák, Fabiánek – Zemach – Sedlák (75. Švancara)

Nenastoupil: Ševčík, Kašpárek

Autorem příspěvku je dorostenec Pedro Vágner.