Vyberte stránku

Zápas s Blanskem byl od začátku poznamenán naší nechutí do hry. \“Domácí\“ mladíci hodně běhali a svou velkou chutí do hry nás předčili naprosto hravě, což se samozřejmě přeneslo i do obrazu hry. Blansko bylo lepším týmem a brzy šlo také do vedení, když se ve vápně bez větších obtíží otočil s míčem jeden z útočníků a mezi trojicí našich obránců zamířil na vzdálenější tyč. Obdržený gól nás na chvíli probudil a po dvou nesmělých pokusech jsme se dočkali vyrovnání. Po centru z levé strany přehodil svou hlavičkou René Šindelka brankáře a míč zapadl do sítě.

Blansko si pak vzalo otěže zápasu zpět do svých rukou a do poločasu se jeho hráčům podařilo dvakrát skórovat po hrubkách v naší obrané hře. Na druhý gól nechtěně namazal Klimeš, přičemž sehrály svou roli i chybné postavení hráčů a slabá komunikace. Domácí útočník své sólo zakončil střelou k tyči. Třetí branku jsme obdrželi poté, co míč přešel postranní čáru – rozhodčí nechali pokračovat. Posléze si centrující hráč zpracoval míč evidentně rukou – rozhodčí byl bohužel opět němý. Přestali jsme hrát a nechali jsme ve vápně zcela nekrytého hráče, který už měl pozici jednoduchou – 3:1.

Po poločase jsme se zvedli a deset minut to vypadalo, že by se s výsledkem ještě dalo něco udělat. Pak ale přišel centr, který na hranici vápna propadl přímo k nohám útočníka v modrém a ten pohřbil naše naděje na zvrat. Na druhé straně se nám podařilo snížit. Po centru zleva si nabíhal do střelecké pozice Dvořáček. Ten však pustil míč lépe postavenému Sašovi Musilovi a ten perfektní křižnou střelou nedal brankáři šanci.

Znovu však přišla odpověď Blanska. Ve vápně šli do souboje Janíček s jedním z útočníků, který jej nedovoleně srazil k zemi. Janíček mu kopanec oplatil a inkasoval druhou kartu v zápase. K překvapení všech sudí nařídil navíc penaltu za faul, který byl až druhý v pořadí, jak nám to sám nesmyslně vysvětlil. Domácí ji proměnili a tím v podstatě utkání pro naše barvy skončilo. Vzadu jsme hráli na maximální riziko v podstatě na dva obránce, jenže v útoku jsme byli sterilní. Po darované penaltě už i scházela chuť do hry a výsledkem byl další gól v naší síti.

Při našem útočném snažení jsme předvedli 3 ofsajdy v podání Gryce, dva skvělé pasy za obranu na které však nikdo nenabíhal a v závěru ještě dvě příležitosti střídajícího Manouška. Ten dostal dvě slušné přihrávky. Jedna mu však v rozhodující chvíli přeskočila nohu a druhou prováhal. S velkou dávkou nadsázky se však dá říct, že byl za těch 10 minut na hřišti naším nejnebezpečnějším útočníkem.

Souvislosti

Statistika

Blansko B – Vavřinec 6:2 (3:1)

Branky: René Šindelka, Alexandr Musil

Sestava: Musil T. – Burget – Janíček, Klimeš, Slouka (Gryc) – Moravec A., Šindelka Re., Šindelka Ro. (Musil A.), Dokoupil – Dvořáček (Manoušek), Hebelka

Nenastoupili: Tomáš Kakáč, Kamil Partyka