Vyberte stránku

Sezona 2006/2007 je dávno za námi a všechna mužstva TJ Vavřinec se připravují na sezonu novou. Loňská sezona byla v mužské kategorii hodnocena jako průměrná. V soutěži jsme skončili v polovině tabulky na 7. místě. Stejného umístění dosáhli i naši žáci, což je věc na místní poměry již dlouho nevídaná. Loňská sezona žáků je tedy hodnocena velmi pozitivně.

Ročník 2007/2008 přinese mnoho změn. Výbor TJ přihlásil pro tuto sezonu do soutěže družstva mužů, dorostu a přípravky. Muži a dorostenci vykročí do sezony v sobotu 11.8., kdy na svém hřišti přivítáme Úsobrno respektive Lysice. Družstvo přípravky začne sezonu 5.9. domácím utkáním s Rudicí.

Letní přestávka se tedy v rámci těchto změn nesla ve znamení vleklých jednání o přestupech a hostování hráčů. I pro příští sezonu se nám podařilo získat na hostování Jana Konečného z Blanska a z Lipůvky přichází na půlroční hostování Václav Šebela. Definitivně se hráči Vavřince stali Antonín Moravec a Lukáš Hebelka, kteří doposud patřili divizní Rájci. Opačným směrem zamířil Pavel Králík, který v Rájci již několik let hostoval a hrál za dorost. Pavel nicméně následující půlrok bude hostovat v TJ Vavřinec.

Družstvo dorostu je sestaveno převážně z hráčů, kteří loni hráli za naše žákovské družstvo. Doplňují je dále chlapci, kteří hostovali v dorostu ve Sloupě nebo po odchodu ze žáků fotbal nehráli. Navíc jsme získali na hostování posily z Blanska. Těmi jsou Ivoš Cupák a Vlasta Zemach, kteří patrně budou stálými členy základní sestavy. S Ráječkem ještě jednáme o příchodu Nguyen Manha, který u nás působil již na jaře.

Soupiska družstva přípravky ještě není uzavřena. Krom našich nejmenších, kteří se loni připravovali s žákovským družstvem, chceme získat na hostování i chlapce z jiných oddílů. Prozatím jednáme pouze se Sloupem. Zároveň do Sloupa posíláme na hostování naše 3 žáky, kteří by se v našem dorostu jen těžko prosazovali a působení ve své kategorii pro ně bude jistě prospěšnější. Jedná se o Lukáše Vágnera, Vítě Kovaříka a Radima Kočího.