Vyberte stránku

vavrinec-muzi-2014Jako pomyslnou svíčku sfoukly Letovice vavřinecké muže a zcela zaslouženě si odvezly z vavřinecké pouti tři sváteční body. Za úmorného vedra začali hosté zostra. Aktivně napadali rozehrávku zelenobílých a nedovolili nám alespoň nějak kombinovat. Pravda, soupeři jsme pomohli špatným pohybem, nepřesnými přihrávkami i laxností a nedůrazem v osobních soubojích.

Z drtivého tlaku, důrazného napadání a rychlých náběhů jsme si pomáhali dlouhými přihrávkami, jenže ty nebyly přesné a hrotové hráče nacházely jen velmi sporadicky. Když už se to povedlo, tak se Radim Přikryl v koncovce neprosadil a ještě mu hostující zadáci naložili pár ran na cestu do kabin, neboť se zranil a musel střídat. To běžela 25. minuta a na hřišti už nebyl Martin Sígl, který si v souboji o míč přilehl a otočil loket. Nahradil ho drobný Libor Novák a svým výkonem se neztratil.

Gólman Tomáš Musil zneškodnil několik menších, několik větších a několik tutových šancí, chytal vskutku parádně, čímž držel Vavřinec ve hře. Když už se zdálo, že Drtič vydrží do půli, klepl Jirka Rybář ve vápně soupeře přes nožku a kopala se penalta – 0:1.

Po vedoucím gólu se hosté uklidnili, přestali napadat, hýřit pohybem a stáhli se do obranného bloku, což pokračovalo i po změně stran. K výraznější změně ve skóre to ale nevedlo, protože vavřinecká hra neladila. Několikrát zahrozil dobrým tahem na branku Vít Kovařík, jeho střela vypadla gólmanovi z koše těsně vedle tyče. Dvě hlavičky na hřišti skoro nejmenšího hráče na hřišti Libora Nováka skončily těsně vedle.

V 66. minutě se po neodpískaném faulu a ztrátě ve středu pole dostali hosté k jednomu z rychlých protiútoků. Následoval centr z naší levé strany na vzdálenější tyč, kde byl Tomáš Michlíček na dva letovické hráče krátký – 0:2. To už ve Vavřinci silně fičelo a hnala se bouře, která hustě a intenzivně zavlažila trávník, hráče a pokazila úroveň hry. Přesto vavřinečí snížili po rohovém kopu na 1:2, ale rozhodčí Jalový regulérní gól neuznal.

V samém závěru zápasu upravil stav skóre na 0:3 rychlonohý Řezník, po našem rohovém kopu na riziko a  šedesátimetrovém sprintu.

Vavřinec tak v prvním podzimním zápase zaslouženě prohrál se silným soupeřem. V kombinované sestavě ale úplně nevyhořel a naznačil cestu, kterou by se mohl vydat. Bude ale hodně dlouhá, trnitá a záleží na hráčích samotných jestli někam povede. Podmínky mají od vedení klubu vytvořeny špičkové.

Statistika

Vavřinec – Letovice 0:3 (0:1); Rozhodčí: Jalový, Janíček, Flek; Návštěva: 70 diváků.

Sestava

Musil – Michlíček, Burget, Rybář M., Rybář J. – Kakáč, Sígl (16. Novák), Fabiánek Jan, Vágner (64. Vybíhal) – Hudec, Přikryl Radim (25. Kovařík)