Vyberte stránku
lipuvka-15-1

Jan Fabiánek a Radek Mánek.
foto – Radek Mánek st.

První podzimní body se po nevydařeném prvním zápase s Letovicemi nabízely k zisku na Lipůvce, jenže domácí borci byli jaksi proti našemu mínění. A byť sme je podvakráte zaskočili vstřeleným gólem a předvedli lepší výkon než posledně, odjeli sme z vesnice u pověstného kruhového objezdu s nulovým bodovým ziskem a tenisovým výsledkem 6:3.

V sestavě zelenobílých chyběli dovolenkáři Pedro Vágner s Michalem Rybářem, i zranění Sígl s Burgetem. K dispozici nebyl ani Zdeněk Růžička, jenž poctivě pracoval v nedaleké továrně. Stále chybí a chybět chvíli bude i Mišánek Kočí, kterého pozdravujeme do boskovické nemocnice. Na stoperu tak zaskočil Jirka Rybář, nalevo uzdravený atlet Petr Slouka. Domácí útočník Macko od začátku důkladně zkoušel jak na tom oba dva jsou, byl totiž téměř všude a zejména na Sloukově levé straně.

Domácí si nedělali moc starostí s defenzívou a pod heslem, nejlepší obrana je útok, uháněli neúnavně k Musilově brance. Po centru Michlíčka ovšem neuhlídali Radima Přikryla s Nečasem a druhý jmenovaný Anty Nečas z oči v oči gólmanovi nezaváhal – 0:1. Domácí srovnali po křižné přihrávce Romana Přikryla, která měla jít na levou stranu. Do cesty jí ale vstoupil Jirka Fabiánek, o balon přišel a domácí Pospíšil nasadil s míčem na noze ke sprintu do rozevřené zelenobílé obrany – srovnáno 1:1.

Drtič nesložil zbraně a po dalším závaru poslal Vavřinec podruhé do vedení Marek Hudec, jenž skóroval v poloze ležícího střelce – 1:2. Lipůvka srovnala v zápětí po Kotáskově standrartní situaci a hlavě Mánka, jehož neuhlídal Kovařík – 2:2.

Po půlhodince sme chybovali na polovině hřiště. Anty poslal míč na Romana Přikryla, kterému podjel pod nohou a další brejk skončil dalším gólem – 3:2. Dokonání obratu potvrdil před půlí mohutný Sedláček, který byť silně obtěžován Jirkem Rybářem, přesto nataženou nohou poslal autové vhazování z prvního doteku přímo pod víko – 4:2.

V závěru poločasu ještě utekl obraně po autovém vhazování Sedláček, naštěstí trefil tyč.

Lipůvka ve druhé půli vývoj utkání kontrolovala, její fyzická připravenost je asi trochu jiná než ta naše, o technické vyspělosti škoda mluvit. Po sólu Hájka, jenž oklamal čtyři vavřinecké hráče skóroval Radek Mánek, neboť nebyl dostatečně hlídán – 5:2.

Přímý kop po ruce Jirky Fabiánka přinesl šestý gól na ukazateli skóre, nikoliv však v naší síti, ba dokonce ani za brankovou čarou. Mánkova střela se totiž od břevna odrazila před čáru, nikoliv za ni. Naši fandové i střídající hráč to viděli jasně, tragický pomezní rozhodčí Fadrný Jiří gól uznal přestože míč za čarou vidět nemohl, aby se po chvíli fanoušků sám zeptal, jestli byl míč vůbec za čarou. I takoví jsou naši okresní rozhodčí, od letoška navíc lépe placení.

Domácí se trochu uspokojili, rozdíl ve skóre k tomu vybízel. Vavřinec ale prostřídal a neskládal zbraně. Novák zatáhl míč po levé straně, oslovil Radima Přikryla, od něhož převzal míč Vít Kovařík a uklidil ho k tyči – 6:4. Mohlo být ještě veseleji, jenže Radim Přikryl v dobré pozici nezakončil ani nepřihrál a o míč přišel.

Sečteno a podtrženo, hráli jsme lepší fotbal než posledně, dali jsme tři góly, ale na body to opět nestačilo. Přestože byl soupeř herně lepší a technicky vyspělejší, hned několik gólů sme mu zbytečně darovali sami. Za týden máme doma Jedovnice a my budeme hrát zase o kousek líp, to mě věřte!

Statistika

Lipůvka – Vavřinec 6:3 (4:2); Góly: 4. Nečas (Michlíček), 16. Hudec, 76. Kovařík (Přikryl Radim); Rozhodčí: Fadrný Martin, Strya Milan, Fadrný Jiří; ŽK: Fabiánek Jan, Kovařík

Sestava: Musil – Michlíček, Přikryl Roman (c), Rybář Jiří, Slouka (70. Vybíhal) – Kovařík, Fabiánek Jiří (63. Kakáč), Fabiánek Jan, Nečas – Přikryl Radim, Hudec (68. Novák)

Realizační tým: Vybíhal, Štolpa

Souvislosti