Vyberte stránku

olomucany-14-1V zápase, který jsme odehráli v Olomučanech, se nakonec radovali domácí ze zisku tří bodů. Z předvedeného výkonu asi moc ne, neboť se hned několik domácích fanoušků a funkcionářů shodlo na tom, že Olomučany výhru utrpěly. Inu, i utrpěná výhra je ale stále za tři body.

Vlivem vytrvale deštivého počasí posledních dní bylo hřiště v Olomučanech silně podmáčené až téměř na hranici regulérnosti. Domácí ale nespekulovali a hrát chtěli, jednak už mají odložený zápas s Vysočany a druhak jim pro karetní tresty chyběl Pokoj a Rychnovský. Tak chtěli z jejich trestů jeden zápas odkrojit a hrálo se.

Od první chvíle bylo evidentní, že na takovém terénu to žádná fotbalová krása nebude. Když ale vzpomenu na sobotní zápas v Rudici kam přijely Vysočany, hezčí fotbal se hrál dnes v Olomučanech. A přestože byl na pohled hezčí, chybělo mu koření fotbalu – góly. Nějaké šance byly, ale nic vyloženého.

Vavřinečtí působili v úvodu svěžejším dojmem. Výsledkem byla možnost pro Radima Přikryla, který se ale rozhodl si míč ještě posunout okolo obránce a už se klouzal za brankovou čáru (mimo branku a bez míče). O pár minut později přečetl Radim Přikryl Matalovu chybnou rozehrávku, ale jeho pokus bez přípravy skončil těsně vedle.

Pak se probrali domácí a několikrát zahrozili, přičemž zůstalo pouze u toho. Naše možnost přišla v závěru poločasu, kdy se prokličkoval Anty Nečas  od postraní čáry a Honza Fabiánek vyzkoušel pevnost sevření Motalových rukavic, bohužel fungovala dobře.

Po změně stran žádná změna nepřišla a hra se odehrávala ve stejném duchu. Fotbal se hrál a šance nikde. Rozhodnutí přišlo po čtvrthodince, když stoper Michal Rybář tak dlouho ustupoval před útočníkem, až docoufal do vápna a tam mu vysílením přepadl hráč přes nohu. Rozhodčím Janíčkem nařízenou penaltu Palkaninec s jistotou proměnil – 1:0.

Nepříznivý stav skóre přinesl do našich řad zvýšenou snahu, podpořenou střídáním. Kombinace obého přinesla oživení naší hry i náboje zápasu. Výsledkem byla ovšem pouze šance Martina Sígla, která se mezi tři tyče nevešla.

Co nemůžu nezmínit a co se vleklo celým zápasem, bylo neuvěřitelné množství nepřesností v rozehrávce a spousta zkažených přihrávek. Drtivá většina našich kombinačních akcí se tak k útočníkům vůbec nedostala. Když si obránci pomohli dlouhým odkopem, posbírali je stopeři Olomučan nebo byli naši útočníci v ofsajdovém postavení. Naší hře chybí kapitán Roman Přikryl, je to rozdílový hráč a na hřišti je jeho absence znát. No a pak samozřejmě trénink. To co kluci prolenošili na jaře, někde vidět být zkrátka musí.

Statistika

Olomučany – Vavřinec 1:0  (0:0); Gól: Palkaninec (pen.); Rozhodčí: Janíček, Jalový, Zemanová; ŽK: Rybář M., Hudec

Sestava: Musil – Michlíček, Sígl, Rybář M., Vybíhal (83. Novák) – Nečas, Burget (c) (65. Slouka), Fabiánek Jan, Rybář J. – Kovařík, Přikryl Radim (75. Hudec)

Nenastoupil: Kakáč, Fabiánek Jiří

Kouč: Štolpa