Vyberte stránku

I druhý vzájemný zápas s Ostrovem u Macochy dovedli vavřinečtí fotbalisté do vítězného konce a stále vedou tabulku 9. ligy. Nyní už o šest bodů.

Zápas s Ostrovem byl souboj o první místo ve skupině. Za deštivého počasí na těžkém terénu. Tak bylo jasné že nás nečeká vůbec nic lehkého. Jak už to v zájemných zápasech s Ostrovem bývá zvykem.

1. poločas

Začátek zápasu byl spíš o soubojích a sbírání odražených míčů, ze kterých se nám postupně dařilo tvořit si tlak směrem k soupeřově bráně. Hrozili jsme po stranách, a když už jsme de dostali do šance, tak jsme buď nezakončili mezi tři tyče a nebo to pochytal hostující gólman. Důkazem toho byla akce ve 14. minutě. Po levém křídle utekl Blažek, naservíroval na penaltu přihrávku, kde úplně osamocený Dominik Zmeko vyprášil jen rukavice Sekaninovi.

Chuť jsme si spravili ve 25. minutě kdy po rohu Reka propadnutý míč na zadní tyči uklidil Jan Matuška – 1:0. Hned dvě minuty na to z dobrých 35 metrů vyslal tvrdou skákavou střelu na bránu Alexandr Rek a bylo to 2:0. Sekanina asi neměl čisté svědomí. Soupeř nás také zlobil a to hlavně ve vzduchu. Po zbytečných faulech měl množství standartek i rohů a tak jsme museli být hodně pozorní a uskákat nespočet soubojů. Ve 40 minutě prošel z levého křídla Michal Skoupý, navedl si míč na střed hřiště a pár metrů před vápnem trefil přesně do šibenice – 3:0.

2. poločas

Po změně stran konkrétně v 50. minutě využil našeho zaváháni v rozehrávce ve středu pole Ševčík vyhrál souboj s Kovaříkem a snížil na 3:1. V 55. minutě utekl z pravého křídla Matuška sám na gólmana ale svůj lob poslal i nad bránu. O pár minut později šel od půlící čáry sám na brankáře Zmeko ale ten ho v tutovce opět vychytal.

Obraz hry se měnil spíše v kouskovanou hru v podání mnoha faulů na obou stranách a trošku to vřelo jak na hřišti tak na střídačkách. V 81. minutě vyslal z poza vápna nepovedenou střelu po zemi na bližší tyč Musila Bezděk a k údivu všech skončila v síti – 3:2. Soupeř nás začal tlačit a prahl po vyrovnání. Naštěstí jsme výsledek ubránili a cennou výhrou 3:2 jsme odskočili Ostrovu na šest bodů.

Neproměněné tutovky nás ve výsledku nemrzely a doufám že si kluci schovali ty góly do dalších zápasů.

Autor reportáže – Radim Manoušek

Statistika

Vavřinec – Ostrov 3:2 (3:0); Branky: 25. Matuška, 27. Rek Al.,40. Skoupý; ŽK: Blažek, Fabiánek Ji., Zmeko D.; Rozhodčí: Střecha, Cápal, Nečas; Diváků – 50

Sestava: Musil – Hebký Z., Kunc (c), Kovařík, Skála – Matuška , Rek Al. (73. Kakáč T.), Fabiánek Jan, Blažek (80. Fabiánek Jiří) – Zmeko D. (66. Hudec), Skoupý (87. Zouhar)

Trenér – Manoušek Radim, Hlavní pořadatel – Rybář Michal

Štítky