Vyberte stránku

Po bezkrevném a téměř odevzdaném výkonu jsme jako na stříbrném podnose Ráječku odevzdali body ve 4. kole III. třídy OP Blansko. Zda by to bylo lepší se zraněnými bojovníky se můžeme jen dohadovat. Pouze prvních 20. minut jsme byli domácí rezervě důstojným soupeřem. Pak jsme zcela rezignovali na snahu něco vytvořit, pohybovat se bez míče a snažit se o zvrat. Zcela zaslouženě domácí zápas vyhráli. Rozhodly ráječkovské opory Sehnal a Prokop, kteří dirigovali hru a postarali se o všechny branky.

Hned úvod zápasu přinesl šance a hned ve třech střeleckých příležitostech se ocitli hráči v zelenobílém vavřineckém dresu. Po kombinační akci z pravé strany však chybělo přesnější zakončení, stejně jako o chvíli později, když po individuální akci pálil Přikryl. Pokus Nečase byl zblokován slušně fungující obranou Ráječka. Domácí zahrozili Hebkým, který z levé strany neprostřelil Musila. Stejně si počínal Sehnal. Jenže na následný roh si přes Michlíčka naskočil Prokop a bylo to 1:0.

Vavřinečtí nadále pospávali a domácí tak nerušeně pokračovali v kanonádě. Ve svých šancích však neuspěli Sehnal, Prokop a ani jeden z útočníků. Do kabin jsme tak odcházeli s jednogólovým mankem. Poločasová domluva sice proběhla a byla mířená na nedostatky v hře, ale tým přišel na hřiště a ihned jsme inkasovali. Na pravé straně Vágner s Nečasem nedokázali odkopnout míč, který se dostal na zcela nekrytý střed hřiště, odkud Sehnal z dálky prudkou ranou k tyči zvýšil na 2:0. Domácí hrozili i z centrů. Naštěstí 2 z nich bez jakéhokoliv zásahu prolétli šestnáctkou Vavřince a zbytek povyrážel brankář.

Po hrubce Slouky s Burgetem ve vápně však Prokopovi stačilo míč lehce usměrnit k tyči a bylo to o 3 branky. Další střela domácích mířila k tyči, Musil u ní byl včas. Čtvrtá branka v naší síti byla zcela typická pro Vavřinec. Soupeřovo autové vhazování u našeho vápna je pro nás vždy hrozba. Během 20 sekund než je rozehráno totiž nejsme schopní přistoupit k hráčům soupeře a letos již potřetí jsme na to doplatili. Velmi laxním bráněním se tentokrát prezentoval Beneš. Prokop si zcela nehlídaný z levé strany potáhl míč na střed a ránou na bližší tyč uzavřel gólový účet.

Naši útočníci v druhé půli jakoby na hřišti ani nebyli. Bez přihrávky ze zálohy a její podpory v podobě doplnění při presinku ani moc možností k prosazení neměli. Na druhou stranu si pro míče do zálohy nešli a při přečíslení při rohovém kopu jim bylo za těžko se stáhnout k našemu vápnu. Slabý výkon předvedl i Nečas, který tentokrát šetřil krokem i úsilím. Bekům a středním záložníkům se vůbec nedařila rozehrávka a značné problémy jim nadělal i kluzký terén. Vysoká prohra je sice krutá, ale vzhledem k tomu, že body jsme si za svůj výkon nezasloužili a na hřišti o ně moc hráčů ani nebojovalo, je výše konečného skóre už jen kosmetickou úpravou celkového dojmu.

Ráječko B – Vavřinec 4:0 (1:0); Prokop 3, Sehnal Vít

Musil – Slouka (Kakáč), Burget, Nowak, Vágner – Michlíček, Beneš, Fabiánek, Nečas (Novák) – Březina, Přikryl