Vyberte stránku

Po ne příliš povedeném domácím zápase proti Vranové zavítali naši muži do Knínic, kde se body získávají jen velmi těžko. Jestli jsme zde přede dvěma týdny psali o hrbolatém hřišti v Kotvrdovicích, tentokrát bylo v Knínicích hřiště ještě horší. O kombinačním fotbale si tak mohli hráči nechat jenom zdát a provozovali kopanou stylu země – vzduch.

Zajímavou postavou byl domácí stoper Tomáš Strachoň, který díky své vysoké a široké postavě vyhrával většinu soubojů a tak měli Rek i Zmeko svou roli značně ztíženou. Ke své rozměrné postavě však přidal Strachoň kromě solidní hry, ještě jednu málo vídanou dovednost a to autové vhazování. To dokázal provést tak zručně, že míč vhodil klidně na vzdálenost padesáti metrů.

Do vedení šly Knínice v 51. minutě, když podnikly rychlý brejk zavánějící ofsajdem. Pomezním byl ale domácí laik a tak se nemávalo a míč skončil v síti – 1:0. Domácí pomezní Jaroslav Zemánek stojí ještě jednou za zmínku. Namísto posuzování situací se celý zápas věnoval spíše řečnění s hráči a jejich urážkám.

Vyrovnání přinesla 63. minuta, když domácí faulovali Matěje Kadlece. Jinak tragický rozhodčí Martin Bureš nařídil přímý kop, odražený míč si zpracoval Roman Přikryl a poslal jej do sítě ke vzdálenější tyči – 1:1. Střelcem tedy nebyl Radim Přikryl, jak je chybně uvedeno v zápise o utkání.

V 76. minutě vykopl dlouhý míč gólman Tomáš Musil, Rek jej prodloužil za obranu, kde si naběhl Radim Přikryl a obloučkem překonal domácího gólmana  Palána – 1:2. Pojistku přidal jen o dvě minuty později Andrej Rek po podobné akci – 1:3.

Poté už se na hřišti neodehrálo nic co by stálo za zaznamenání. Jen spousta řečnění, nervozity a hádek, fotbal žádný.

Trenér Novák hodnotí

„Tak hřiště bylo doslova šílené, Knínicím nefunguje zavlažování, nesečou a tak to hřiště vypadalo jako zlý sen. Jakýkoliv náznak  kombinace nebyl vůbec možný. Snažili jsme se míče spíše nakopávat na útočníky a sklepávat je pro naše krajní hráče. Diváky díky tomu asi bolelo za krkem, protože to vypadalo jako na tenise. Domácí měli v obraně obra Strachoně, který výborně bránil. Přesto se nám několikrát podařilo tento obranný val překonat a to rozhodlo zápas v náš prospěch.“

Poznámky

  • Radim Přikryl vstřelil gól, což se mu naposledy povedlo 9. října ve Svitávce, tehdy vstřelil tři góly
  • V podzimním zápase jsme doma s Knínicemi remizovali 2:2
  • Andrej Rek vstřelil gól naposledy 28. září proti Cetkovicím
  • Všechny udělené žluté karty byly za řeči
  • Antonín Nečas nenastoupil pro zranění v horní polovině těla

Statistika

Knínice – Vavřinec 1:3 (0:0); Góly: 51. Ščudla – 63. Přikryl Roman, 76. Přikryl Radim, 78. Rek; ŽK: Přikryl Roman, Přikryl Radim, Zmeko D., Rek; Rozhodčí: Bureš, Fadrný, Zemánek (laik)

Sestava: Musil – Michlíček (46. Manoušek), Přikryl Roman (c), Rybář M., Němec – Kadlec, Růžička (61. Kočí M.), Kočí R., Přikryl Radim – Zmeko D., Rek (83. Kakáč T.)

Trenér: Novák Libor
Asistent: Vybíhal Jiří